• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rendžers je hrabar, ali Old Firm je Seltikov

Autor mondo.rs

Uzbudljivo drugo poluvrijeme u klasiku škotskog fudbala, Džerardovi momci poklekli pred šampionom.

I jedni i drugi su u četvrtak obezbijedili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a već u nedjelju su odmjerili snage u jednom od najstarijih derbija na svijetu. Na Rendžersovom Ajbroksu ipak je slavio Seltik, pošto su Odson Eduard i Džoni Hejs tresli mrežu domaćina - 0:2.

U 334. Old Firmu bilo je poprilično mirno u prvih pola časa igre. Rendžers je imao blažu inicijativu, ali nije igra ni njih ni Seltika bila naročito kvalitetna. Pomalo niotkuda, prvi gol je viđen u 32. minutu, kada je Eduard na asistenciju Majkija Džonstona lijepo umakao defanzivcima Rendžersa i potom savladao Alana Mekgregora.

Eduard je u posljednjih par godina postao noćna mora navijača Rendžersa, pošto je ovo bio sedmi gol u kojem je učestvovao na posljednjih sedam Old Firm okršaja - zabilježio je pet golova i dvije asistencije.

Malo su se trgli domaći igrači, ali su ono najbolje pokazali tek u drugom poluvremenu. Stiven Džerard je odmah uveo Šeija Odžoa, potom i napadača Alfreda Moralesa i vidjelo se da Policajci pokušavaju da budu agresivniji u napadačkoj igri.

Twitter Embed Code

Upravo je Odžo u 57. minutu napravio mali "slalom", ali njegov udarac je Frejzer Forster uspio da odbrani. Imao je i Seltik svojih prilika, prije svega onu kada je Kristofer Džulijen zaprijetio sredinom drugog dijela igre.

Rendžers je u završnim minutima pokušavao da nekako stigne do izjednačenja, ali u svoj toj okrenutosti ka napadu, primili su i drugi gol. Hejs je u nadoknadi vremena stvorio sebi mjesto za udarac, Mekgregor je odbio loptu koja ponovo stiže do Hejsa, a ovaj se lukavo snalazi da smjesti loptu između nekoliko igrača Rendžersa i potvrdi trijumf Seltika.

Nervoza je na kraju učinila svoje, pa je Džordan Džons u šestom minutu nadoknade zaradio direktan crveni karton zbog oštrog starta i tako stavio tačku na loš dan za domaće navijače.

Seltik je ovim trijumfom zasjeo na čelo škotskog Premijeršipa, sa maksimalnih 12 bodova, dok Rendžers ostaje drugi sa tri boda manje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC