• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Londonu tenzija, golovi, na kraju remi!

Autor mondo.rs

Veliki rivali odigrali su dobar meč i tako stavili zavjesu na klupski fudbal na "Ostrvu" pred reprezentativnu pauzu.

Fudbaleri Arsenala i Totenhema odigrali su neriješeno 2:2 u posljednjoj utakmici četvrtog kola Premijer lige na "Emirejtsu" u velikom derbiju Londona.

Iako je postava domaćih djelovala izuzetno ofanzivno na papiru sa Nikolasom Pepeom, Pjerom-Emerikom Obamejangom i Aleksandrom Lakazetom u vrhu napada, ipak su gosti bili ti koji su više napadali od prvog minuta.

Već poslije deset minuta takav pristup im se i isplatio. Nova čudna reakcija odbrane Arsenala, krunisana ne baš najboljom intervencijom golmana Bernda Lena nakon šuta Erika Lamele dovela je Totenhem u prednost. Strijelac je bio Kristijan Eriksen kom nije bilo teško da pošalje loptu u nebranjenu mrežu.

Nisu gosti spuštali nogu sa "gasa", bili su bolji rival u većem dijelu poluvremena, ali su i "tobdžije" polako dolazile do daha i kretale ofanzivnije ka golu rivala.

Konkretnija uzbuđenja ponovo su se desila pred kraj prvog dijela igre. Prvo su "pijevci" duplirali vođstvo, Granit Džaka je skrivio jedanaesterac, a Hari Kejn bio siguran sa bijele tačke.

To je trglo domaćina, stavili su sve karte na napad i u nadoknadi vremena ponovo došli na gol zaostatka. Pepe je uposlio Lakazeta, a Francuz je izveo sjajnu minijaturu u kaznenom prostoru i "probušio" Uga Ljorisa snažnim udarcem.

Od početka drugih 45 minuta, Arsenal je ušao odlučnije, propustio nekoliko dobrih prilika, a zatim je i Totenhem imao svoje pokušaje da promijeni rezultat, ali nikome iz dvije ekipe to nije pošlo za rukom sve do 71. minuta kada je domaćin izjednačio.

Mateo Genduzi je maestralnim dodavanjem uposlio Obamejanga, koji se dobro snašao i vratio utakmicu na početak.

Crveno-bijeli su do kraja bili bolji tim, bili nadomak toga da potpuno preokrenu rezultat, ali je VAR poništio pogodak koji su postigli zbog ofsajda Seada Kolašinca.

Tempo je nakon toga dobrano splasnuo, pojačala se tenzija, ali uz sitnija koškanja nije bilo ničega što je vrijedno pomena.

Totenhem je bio bolji rival u prvom poluvremenu, Arsenal u drugom, a na kraju - miroljubiv rezultat 2:2, kojim čini se i jedni i drugi mogu da budu zadovoljni. Iako su oba tima imala svoje prilike, remi djeluje kao najrealniji odnos snaga na terenu.

Tim Unaija Emerija se približio vrhu ovim bodom, na diobi su petog mjesta sa Evertonom, Kristal Palasom i Vest Hemom, svi imaju po sedam bodova, ali tek je početak sezone. Nakon reprezentativne pauze oni će u goste Votfordu, gdje se očekuje da će upisati trijumf i dodatno prići Sitiju i Liverpulu.

Gosti su imali težak raspored, deveti su sa pet bodova, ali više ne brinu oko odlaska Eriskena pa će vjerovatno biti mirniji i kvalitetniji u narednim duelima. Po povratku Premijeršipa njih čeka novi gradski derbi sa Kristal Palasom na domaćem terenu i duel u kom će svakako biti favoriti.

Rezultati četvrtog kola, kao i tabela engleskog šampionata.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC