• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povrijeđen Mateo Kovačić, Hrvati oslabljeni

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Zbog upale Ahilove tetive, Mateo Kovačić neće konkurisati za utakmice protiv Slovačke i Azerbajdžana, a asa Čelsija u reprezentaciju Hrvatske pozvan je Mijo Caktaš.

Po dolasku na okupljanje hrvatske reprezentacije, Matea Kovačića pregledala je ljekarska služba Hrvatske te je obavio i pregled magnetskom rezonancijom u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, potvrđeno je iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Vezisti Čelsija i "vatrenih" dijagnostikovana je upala Ahilove tetive na desnoj nozi, zbog čega ne može konkurisati za predstojeće utakmice protiv Slovačke i Azerbejdžana.

Selektor Zlatko Dalić odlučio je da pozove igrača splitskog Hajduka, Miju Caktaša, koji će se već danas priključiti svjetskim vicešampionima.

Dalić je uoči današnjeg okupljanja "vatrenih" pred dvije kvalifikacione utakmice najavio da su u pitanju vrlo teški mečevi.

"Cilj nam je napraviti dobar rezultat za kojeg nam treba koncentracija, kvalitet, znanje, puno truda i energije da bi se vratili s bodovima sa ova dva teška gostovanja", rekao je selektor Hrvatske i dodao da je obavio razgovor s Ivanom Rakitićem koji, zbog prelaznog roka, nije riješio svoj status u klubu.

"Zaključili smo da on nije spreman ni fokusiran u ovom trenutku na reprezentaciju, da ne može dati svoj maksimum koji bi mi trebali, kojeg ja trebam u ovom trenutku. Ivan Rakitić neće doći i umjesto njega smo pozvali Marka Roga", dodao je Dalić.

Hrvatska reprezentacija igra dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2020, najprije gostuje u Slovačkoj 6. septembra, a tri dana kasnije u Azerbejdžanu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC