• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnov: Borac tek kreće da "bere" plodove rada

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Krilni napadač Borca iz Banjaluke Ivan Crnov postigao je svoj prvenac u crveno-plavom dresu i definitivno "ovjerio" pobjedu nad Čelikom (3:1) u sedmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Ivan Crnov za MONDO: Borac će tek sad ubirati plodove  Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Iako je kapiten banjalučke ekipe Stojan Vranješ bio najbolji akter trijumfa nad zeničkim klubom (3:1) sa dva postignuta pogotka i asistencijom, svoj doprinos i to veliki osvajanju bodova dao je i Ivan Crnov, koji je bio strijelac trećeg gola za Borac.

"Mislim da smo odigrali ponajbolji meč dosad, na dobar način smo otvorili utakmicu, poslije smo primili glupi gol, ali na sreću smo se izvukli drugim pogotkom u baš pravo vrijeme, a treći gol je došao nakon kontranapada s obzirom da Čelik u tim trenucima krenuo na sve ili ništa. Mi smo ih kaznili i iskoristili taj pruženi prostor. Hvala Bogu, postigao sam taj gol i nadam se da ćemo sada nastaviti istim putem i dizati se iz kola u kolo", rekao je Crnov našem portalu.

Burno je proslavio pogodak, prvi u dresu Banjalučana otkako je stigao ovog ljeta kao veliko pojačanje s obzirom na zavidnu reputaciju u Premijer ligi BiH u kojoj je igrao za Željezničar, Zrinjski, Krupu i Široki Brijeg.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Iskreno, pao mi je kamen sa srca. Čekam gol otkako sam stigao u Banjaluku, želio sam da se pokažem u pravom svjetlu, prema saigračima prvenstveno, pa publici i našim navijačima. Želio sam što prije da se dokažem kao pravo pojačanje, a vjerujem da to i pokazujem iz utakmice u utakmicu. Nadam se da će biti još golova i još asistencija mojim saigračima".

Krunić: Stvaramo harmoniju, tek kreće pravi Borac!

Borac će naredne dvije nedjelje provesti na petom mjestu prvenstvene tabele sa 11 osvojenih bodova jer slijedi reprezentativna pauza koju će iskoristiti za dodatno uigravanje ekipe.

"Upoznajemo se sve bolje i bolje i iz dana u dan rastemo. Tek sad ćemo ubirati plodove našeg dosadašnjeg rada. Naredni meč ćemo igrati protiv Slobode na 'Tušnju', a kao i u svakom meču, Borac ide na pobjedu. Mi od toga ne bježimo. Svjesni smo naravno da će biti teško jer su Tuzlaci dobar protivnik, ali, na nama je da izvučemo maksimum pojedinačno i timski i u tom slučaju pobjeda neće biti dovedena u pitanje. Poslije toga, dočekaćemo Široki Brijeg u takođe zahtjevnoj utakmici, ali uz naše navijače i naš maksimalan angažman, mislim da neće biti problema i da ćemo osvojiti sva tri boda", optimistično je zaključio Crnov.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC