• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo gostuje "rođenima": Dobro da smo "ispuhali"

Autori mondo.ba Autori Fena

Lider na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine, sarajevski Željezničar u 8. kolu u subotu gostuje u Mostaru protiv ekipe Veleža.

Trener Željezničara Amar Osim na pres-konferenciji je kazao da je Velež "ekipa koja ima najmanje bodova u odnosu na ono što je do sada pokazala".

"Velež ima četiri boda, a zaslužio je dosta više. Igrali su sa velikim ekipama poput Sarajeva i Zrinjskog, ali su od obje izgubili. Međutim, pobijedili su Široki Brijeg i to nešto govori. Ova utakmica će nam biti dobar test, jer stanje na tabeli zavarava. Mogu nam napraviti probleme uz pomoć svoje publike i terena koji je dosta drugačiji nego kod nas. Nisam siguran da nam reprezentativna pauza nije dobro došla. Dobro je što smo malo 'ispuhali' nakon derbija i oslobodili se euforije", rekao je Osim.

Prvotimac "plavih" Srđan Stanić rekao je da mu drago što se Velež - "klub velikog renomea" vratio u Premijer ligu BiH.

"Statistika kaže da je Velež poslije nas napravio najviše šansi i to nešto govori. Znamo da će biti teško gostovanje. Lijepo je bilo pobijediti Sarajevo, ali na redu je nova utakmica i opuštanja ne smije biti", izjavio je Stanić.

S druge strane, u mostarskom taboru vlada optimizam pred dolazak Želje.

Trener Veleža Feđa Dudić priznao je da od svoje ekipe očekuje pobjedu, iako to neće biti nimalo lako s obzirom na snagu i kvalitet Željezničara.

"Mi u svakoj utakmici moramo tražiti bodove i tako će, uz ogromno poštovanje prema ekipi Željezničara, biti i sutra. Na ovom susretu tražit ćemo pobjedu, a tako ćemo se postaviti i na terenu i bez obzira na njihov kvalitet, sigurno nećemo odstupati", istakao je Dudić na konferenciji za novinare.

Dodao je da je reprezentativna pauza dobrodošla njegovim igračima.

"Ovu pauzu iskoristili smo za neke, nazovimo ih, mini pripreme. Podigli smo fizičku spremnost, ali smo to vrijeme još više koristili za psihičke sastanke i priču s igračima. Ne smije nam se ponovo dogoditi utakmica i pristup kao protiv Radnika u prošlom kolu", rekao je Dudić.

Trener Veleža naglasio je da u sutrašnjem susretu očekuje maksimalan angažman svojih igrača.

"Očekujem pozitivnu reakciju, očekujem borbenu ekipu, bespoštednu borbu i izgaranje do zadnjeg minuta", podvukao je trener "rođenih".

Što se tiče povreda, Dudić je naveo kako uz već povrijeđene igrače neće moći računati ni na Argentinca Fernanda Darija Ferejru.

"Dario ima izrazitu želju i svaki dan govori da je spreman i da može istrčati protiv Željezničara, ali ne želimo riskirati i radimo onako kako su nam savjetovali doktori, a to je pauza od još nekoliko dana", kazao je Dudić.

As Veleža Kosta Manev mišljenja je da je Željezničar jako dobar protivnik.

"Trebamo se maksimalno fokusirati i odigrati stvarno dobru utakmicu i u napadu i u obrani kako bismo izvukli bodove", kazao je Manev.

Nakon sedam odigranih kola Premijer lige BiH Veleža je na 11. mjestu s četiri boda, dok je Željezničar trenutno na prvom mjestu s 15 bodova.

Utakmica se igra u subotu od 16:30 sati, uz direktan prenos na Moja tv.

PREMIJER LIGA BIH - 8. KOLO:

Subota:

Velež - Željezničar (16.30)
Čelik - Mladost
Radnik - Zrinjski
Sloboda - Borac (20.00)

Nedjelja:

Široki Brijeg - Tuzla siti (19.30)
Sarajevo - Zvijezda 09

TABELA: Željezničar 15, Tuzla siti 14, Sarajevo 14, Zrinjski 13, Borac 11‚ Radnik 9, Sloboda 9, Čelik 9, Široki Brijeg 7, Mladost 5, Velež 4, Zvijezda 09 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC