• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Natho majstor, ali nije mogao sve - Partizanu bod!

Autor mondo.rs

Crno-bijeli pred 22.000 hiljade dječaka i djevojčica odigrali ofanzivno, na momente i nadahnuto, ali poslije preokreta sa igračem više nisu bili oprezni i samo su remizirali sa AZ Alkmarom.

 Liga Evrope Partizan AZ Alkmar UŽIVO Izvor: Mondo/Goran Sivački

Fudbaleri Partizana nisu uspjeli da pobijede AZ Alkmar i sa Mančester junajtedom se izdvoje u vrhu tabele L grupe Lige Evrope!

U sjajnoj atmosferi, pred više od 20.000 mladih navijača, crno-bijeli su sa igračem više uspjeli da naprave preokret, ali onda ih je momenat dekoncentracije u odbrani koštao još jednog primljenog pogotka.

Potom za više od 25 minuta nisu uspjeli da još jednom pronađu put do mreže i na kraju su iz praktično dobijene utakmice izvukli samo bod.

Partizan - AZ Alkmar 2:2 (1:1)
/Natho 42p, 61 - Stengs 12, Boadu 66; crveni karton Svenson 27/

Za 14 dana crno-bijeli gostuju Astani, Alkmar će kod kuće igrati sa Mančester junajtedom, a 24. oktobra i 7. novembra slijedi dvomeč Partizana i Junajteda, poslije kog će možda moći da se nasluti ima li srpski predstavnik realne šanse za prolaz u "nokaut" fazu.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Bibras Natho odigrao je fantastičnu utakmicu - postigao je dva pogotka, njegova dodavanja vodila su isključenju Jonasa Svensona već u 27. minutu, kao i brojnim prilikama, koje su propuštali mahom Takuma Asano, Zoran Tošić i Umar Sadik, u završnici meča i Sejduba Suma.

Partizan je u prvih desetak minuta pokušavao da ugrozi goste brzim kontrama, da bi upravo iz takve akcije primio šok-gol za 0:1.

Napadački trio Alkmara (Idrisi, Boadu, Stengs) poslije jedne duge lopte je maestralno završio akciju i u tom trenutku je stadionom zavladala ozbiljna bojazan. Kako će Partizan spriječiti još takvih situacija, kada mora da se potpuno otvori i napadne da bi došao do izjednačenja?

Na sreću, Asano je u 27. minutu iskoristio pas Natha da umakne Svensonu, Norvežanin ga je oborio kao posljednji igrač odbrane i sudija Marko Gvida pokazao mu je direktan crveni karton.

Poslije toga je bilo mnogo lakše igrati, gosti su se povukli i Partizan je mogao da se okrene traženju "rupe" u donekle razrijeđenoj odbrani. Sadik je izborio penal, koji je tri minuta prije kraja poluvremena rutinski realizovao Natho, a do odlaska na odmor bilo je još par šansi, iz kojih su crno-bijeli mogli do potpunog preokreta.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Promašaji Asana početkom drugog dijela iznervirali su navijače, ali Miloševićeva ekipa je nastavila da napada i "na vrijeme" stigla do vođstva.

Sadik je poslije briljantnog pasa Natha pogodio stativu, nakon čega je odbitak "pronašao" Izraelca, koji sa 16 metara ne griješi - 2:1!

Kada su svi pomislili da je pobjeda "u džepu", kada je možda trebalo "stati na loptu", Partizan je ostao okrenut postizanju još jednog gola. Zaboravio je na zaštitu sopstvene mreže i kazna je uslijedila samo pet minuta poslije preokreta.

Mladi Miron Boadu - ima samo 18 godina - koji je čitavo drugo poluvrijeme vrebao priliku da na centru pretrči posljednju liniju crno-bijelih i stušti se ka Vladimiru Stojkoviću, iskoristio je dugu loptu Stengsa i iz kontre u stilu Majkla Ovena iz najboljih dana postavio konačan rezultat, ispraćen pogledima robusnog Miletića i vremešnog Ostojića.

Savo Milošević izvukao je potom Šćekića i uveo Sumu, sa njim i Lazarom Markovićem je Partizan "na papiru" imao više nego dovoljno napadačkog kvaliteta da postigne treći pogodak, ali to se nije dogodilo.

Suma je loše tukao sa 16 metara, Marković neprecizno lobovao golmana Bizoa i kako je semafor otkucavao minut za minutom ka brojci 90, bilo je sve manje kvalitetnih pokušaja, kao i vjere da će lijepo veče na stadionu u Humskoj ulici imati potpuno srećan kraj.

Slijedi "vječiti" derbi u nedjelju, kao potencijalna injekcija samopouzdanja za dalji tok sezone, uključujući gostovanje u Kazahstanu, gdje će pobjeda biti neophodna kako bi jedno od prva dva mjesta u grupi ostalo u dometu.

TOK UTAKMICE

Kraj - 2:2!

Nije bilo izglednih prilika, Partizan mora da se zadovolji bodom na startu takmičenja.

88' - Debi Petra Gigića. Doskorašnji centarfor Mačve dobio je priliku u finišu utakmice, umjesto Umara Sadika.

83' - ŠANSA! Suma dobija loptu od Natha na ivici kaznenog prostora, imao je vremena da se okrene, namjesti, ali ipak nije naciljao kako treba. Ostaje 2:2.

79' - Milošević vrši ofanzivnu izmjenu. "Radilicu" Šćekića menja Sejduba Suma. Vjerovatno će Natho sada dobiti nešto povučeniju ulogu.

73' - Sve se vrti oko Natha. Ušao je u šesnaesterac, dao predug for i bio izblokiran. Iz kornera je pogodio u glavu Strahinju Pavlovića, ali nije to bila idealna pozicija za udarac, pošto je mladi štoper morao da se "popne" na čuvara. Nije bio precizan.

66' - Alkmar uzvratio sa igračem manje! GOL - 2:2, Miron Boadu! Stengs je poslao loptu iza leđa odbrane, Boadu je pretrčao Miletića, dok je Ostojić bio daleko i mladi napadač je iz blizine plasirao udarac ispod Stojkovića.

63' - Ulazi Lazar Marković. Još brzine u napadu Partizana! Na klupu je otišao Tošić.

61' - I OPET NATHOOOO - 2:1! GOOOOOL - 2:1, Bibras Natho! Prvo je "spojio" Sadika sa golom, ali Nigerijac je pogodio stativu. Natho je nastavio da prati akciju, lopta se odbila baš do njega i uslijedio je precizan udarac sa 16 metara.

Penal i slavlje iz drugog ugla

Pogledajte i snimak Nathovog gola iz novinarske lože!

48' - ŠANSA! Dva puta neuspješan Asano! Prvo je šutirao iskosa, umjesto da uputi paralelu ka usamljenom Miletiću, a zatim glavom poslije kornera tukao kraj stative.

46' - Natho nastavio da "diriguje"! Već u prvom minutu nastavka jedna sjajna duga lopta izraelskog "veziste", pa šut sa 20 metara, ali pravo u golmana Bizoa.

POLUVRIJEME - 1:1

Sve je djelovalo loše po Partizan, kada je iz ubitačne kontre kapitulirao već u 12. minutu, ali isključenje Svensona zbog faula nad Asanom otvorilo je vrata terenskoj dominaciji crno-bijelih i naposljetku penalu za izjednačujući pogodak. Natho bez konkurencije igrač dosadašnjeg toka utakmice.

42' - NATHOOOOOOO!!! GOOOOOL - 1:1! Bibras Natho šalje golmana u desni ugao, a loptu u lijevi. Rutinski! Prvi gol Izraelca u crno-bijelom dresu.

41' - PENAL! Sadik je nadmudrio Vujtensa, pao poslije kontakta i Gvida poslije par sekundi razmišljanja odlučuje da dosudi penal.

36' - ŠANSA!!! Natho se ovog puta izvukao na desno krilo, pogodio je Asana tačno u glavu, ali ovaj ne uspijeva da pogodi okvir gola. Sjajno je Japanac pobjegao dvojici čuvara, međutim bez željenog efekta.

31' - Ubrzo prva izmjena. Trener Alkmara Arne Slot povlači iz igre opasnog Idrisija i uvodi 19-godišnjeg japanskog defanzivca Sugavaru. 

27' - ISKLJUČENJE! Jonas Svenson sa leđa je oborio Asana kao posljednji čovek odbrane i Gvida ga je poslao u svlačionicu. Sve to proisteklo je iz sjajnog dodavanja Bibrasa Natha.

20' - Nema penala. Asano je previše lako pao u duelu sa dvojicom čuvara i sudija Marko Gvida nije ni pomislio da pokaže na "bijelu tačku".

12' - KONTRA I VOĐSTVO ALKMARA, GOL - 0:1, Kalvin Stengs. Zasrljali su igrači Partizana, Asano izgubio loptu i uslijedila je duga lopta ka Idrisiju, koji je prevario Ostojića, pravovremeno se ubacio Boadu i uposlio Stengsa kome je ostalo samo da sprovede loptu u nebranjenu mrežu. Mat u četiri poteza, za ne više od pet sekundi.

10' - Partizan opasan u kontrama. Crno-bijeli žele da privuku igrače Alkmara na svoju polovinu, a onda da ih nakon osvojene lopte ugroze iz kontranapada. Sadik nije uspio da centrira u sredinu ka Asanu, već samo da uputi povratnu loptu ka Tošiću, koji je sa 20 metara šutirao iznad prečke.

6' - Sreća za Partizan! Idrisi je na lijevoj strani "promiješao" čuvare, ušao u kazneni prostor, pa proigrao Boadua, koji se našao oči u oči sa Stojkovićem, ali je njegov prizemni udarac iskosa prošao pored stative... Mnogo sreće za crno-bijele!

3' - Šansa! Urošević je na lijevom boku proigrao Asana, Tošić je očajno reagovao na centaršut Japanca, ali je lopta došla do Natha koji je sa 15 metara tukao bolje od saigrača, ali ipak neprecizno, oko metar iznad prečke.

1' - Utakmica je počela! Gosti, predvođeni veteranom Ronom Flarom, bez žurbe kombinuju na svojoj polovini.

JOŠ MALO ATMOSFERE:

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA STADIONA PARTIZANA

OGROMNA GUŽVA PRED STADIONOM

POSLJEDNJA INFORMACIJA

Pune su istočna i zapadna tribina, uprava Partizana odlučila je da otvori i sjevernu!

Sat vremena prije početka utakmice

Upozorenje sa razglasa: "Sklonite se sa ograde i ne ubacujte ništa na atletsku stazu. Upozorio nas je delegat, nemojte mi Partizanu da pravimo više štete nego frakcije".

I gosti iz Holandije su oduševljeni prizorom na stadionu Partizana:

Atmosfera prije početka:

Ovako je bilo dva sata prije početka utakmice:

...
Izvor: TV Partizan/YouTube

Milošević bez iznenađenja

Naš novinar Vladimir Sukdolak prethodne večeri je dao uobičajeno predviđanje sastava i formacije u kojoj bi Partizan mogao da istrči na teren. Učinak mu je - 100 odsto.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić, Natho - Tošić, Asano, Sadik.

Izvor: MONDO/Strahinja Stojanović

AZ ALKMAR: Bizo - Svenson, Flar, Vujtens, Vajndal - Mitsjo, Kopmajners, De Vit - Stengs, Idrisi, Boadu.

Bešiktaš bio koban

Partizan je izborio evropsku jesen poslije godinu dana pauze, s obzirom na to da ga je avgusta 2018. u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisao Bešiktaš - 1:1, 0:3.

Računajući od sezone 2003/04, Partizanu je ovo 11. put da igra grupnu fazu nekog od evrotakmičenja. Dva puta je bio učesnik Lige šampiona, tri puta Lige Kupa UEFA, a večeras šesti put startuje u Ligi Evrope.

Najveći uspjeh u tom periodu ostvario je 2004/05, kada je prošao grupu i jednu rundu "nokaut" faze, pa igrao osminu finala Kupa UEFA protiv moskovskog CSKA (1:1, 0:2).

Uspio je da "prezimi" u Evropi još jednom, i to 2017/18, kada ga je u šesnaestini finala eliminisao Plzenj. Takođe je bilo 1:1 u Humskoj i 0:2 u revanšu.

Na putu do grupne faze, ovog ljeta su crno-bijeli bili bolji od velškog Konas Kija (3:0, 1:0), od turskog Malatijaspora (3:1, 0:1) i norveškog Moldea (2:1, 1:1).

Ono što je zajedničko utakmicama kod kuće protiv Moldea i Alkmara je to što zbog kazne koju je izrekla Disciplinska komisija UEFA nije bilo ulaznica u slobodnoj prodaji, već je ulaz (besplatan) omogućen samo dječacima i djevojčicama iz škola fudbala širom Srbije, uzrasta do 14 godina.

Trener Partizana Savo Milošević izjavio je da se večeras na stadionu očekuje čak oko 20.000 djece, a mnogi od njih su tokom dana na društvenim mrežama stavili do znanja da stižu u Beograd!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOS

VELICANSTVEN PRIZOR NA STADIONU PARNOG VALJKA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC