• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Milioneri" u finišu ostali bez pobjede

Autor mondo.ba

Borusija Dortmund, koju je vukao Aksel Vitsel golom i asistencijom, dva puta vodila u Frankfurtu, ali je na kraju morala da se zadovolji samo jednim bodom i trenutnom trećom pozicijom…

U derbiju pete bundesligaške runde, koplja su na "Komerc-Bank Areni" ukrstiti Ajntraht i Borusija Dortmund, a nakon devedeset minuta pobjednika nije bilo, iako se činilo u finišu da će izabranici Lusijana Favra stići do cijelog plijena, što bi bio prvi put da trijumfuju u Frankfurtu od još septembra 2013. godine...

AJNTRAHT – BORUSIJA D. 2:2 (1:1)
/Silva 43, Dilejni 88 autogol - Vitsel 11, Sančo 66/

Igrači kojima komanduje švajcarski stručnjak bili su konkretniji tokom prvog poluvremena, ali su put do mreže koju je branio Kevin Trap uspjeli da pronađu samo jednom i to u ranoj fazi, odnosno u 11. minutu.

Loptu je na desnoj strani terena kontrolisao Marokanac Ašraf Hakimi, odigravši povratnu loptu za Sanča. Trap je uspio da je ''izboksuje'' u polje nakon njegovog udarca, ali samo na suprotnu stranu do Torgana Azara, koji u srcu šesnaesterca pronalazi Aksela Vitsela, kojem je preostao ljepši dio posla.

Ne može da se kaže da je Ajntraht, za koji je svih 90 minuta odigrao Filip Kostić, loše izgledao u prvom dijelu, međutim opasne situacije pred golom ''milionera'' izostale su sve do finiša, odnosno do isteka 43. minuta, kada je Andre Silva, koji je ovog ljeta iz Milana došao na pozajmicu u redove Ajntrahta, izazvao erupciju oduševljenja na ''Komerc-Bank Areni''.

Sa desne strane centrirao je Đibril Sou, a na pravom mjestu, otprilike na ''penalu'', i rutinski zatresao mrežu gostujućeg sastava.

Pako Alkaser, drugi najbolji strijelac Bundeslige u tekućoj sezoni, ove večeri nije uspio da se upiše u strijelce, ali je, indirektno, učestvovao u pogotku Borusije za novo vođstvo, onom iz 66. minuta.

Defanzivac Hiterovog tima Almami Ture bespotrebno je faulirao španskog napadača bez lopte, uslijedio je slobodan udarac koji je odbranio Trap, ali u nastavku akcije, nakon odbijene lopte, nije imao efikasno oružje protiv munjevite reakcije Vitsela i asistencije za Sanča.

Strateg Ajntrahta nedugo potom poslao je na teren Basa Dosta, vjerujući da će mu i drugi napadač koji je ljetos stigao u njegov tabor donijeti sreću, baš kao i u meču sa Fortunom kada je nagovijestio preokret.

Holanđanin nije uspio da poentira, ali su domaći ipak stigli do pogotka i jednog boda, zahvaljujući nespretnoj intervenciji Borusijinog Tomasa Dilejnija u 88. minutu.

Martin Hintereger je ispratio jednu ''parabolu'' sa lijeve strane i potom vratio loptu na supotnu stativu do Daičija Kamade, poslije čijeg udarca, u najboljoj namjeri, loptu u vlastitu mrežu skreće danski vezista, čime je spriječio svoj tim da prestigne minhenski Bajern i zasjedne na drugo mjesto bundesligaške tabele.

BUNDESLIGA - 5. KOLO:

Borusija M. – Fortuna 2:1 (0:1)
/Tiram 74, 89 - Nuhu 7/

Ajntraht – Borusija D. 2:2 (1:1)
/Silva 43, Dilejni 88 autogol - Vitsel 11, Sančo 66/

Igrano u subotu:

Bajer Leverkuzen - Union Berlin 2:0 (2:0)
/Voland 20, Alario 25/

Bajern Minhen - Keln 4:0 (1:0)
/Levandovski 3, 48, Kutinjo 62 pen, Perišić 73/

Frajburg - Augzburg 1:1 (1:1)
/Holer 24 - Niderlehner 39/

Herta - Paderborn 2:1 (1:0)
/Dilrosun 11, Volf 53 - Zolinski 54/

Verder - RB Lajpcig 0:3 (0:2)
/Orban 13, Zabicer 35, Sarači 83/

Odigrano u petak:

Šalke - Majnc 2:1 (1:0)
/Serdar 36, Harit 89 - Onisivo 74/

U ponedjeljak:

Volfsburg - Hofenhajm (20.30)

TABELA: Lajpcig 13, Bajern 11, Borusija D. 10, Frajburg 10, Šalke 10, Borusija M. 10, Bajer 10, Volfsburg (-1) 8, Ajntraht 7, Verder 6, Augzburg 5, Fortuna 4, Hofenhajm (-1) 4, Union Berlin 4, Herta 4, Keln 3, Paderborn 3, Majnc 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC