• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA već mijenja Ligu nacija, u korist najjačih

Autor mondo.rs

Ako je postojala dilema, izmjene u sistemu takmičenja novog takmičenja idu u korist najboljih timova Evrope.

Evropska fudbalska unija navodno razmatra proširenje elitnog ranga jednom održane Lige nacija, prenijela je agencija "Asošiejted pres".

Ranije u toku dana, "AP" je pozivajući se na izvore u UEFA pred sutrašnji sastanak Izvršnog komiteta u Ljubljani nabrojao naredna tri grada domaćina finala Lige šampiona i najavio ograničenje cijena ulaznica za gostujuće navijače, a kasnije su uslijedile i "insajderske" informacije vezane za reformu takmičenja, čija prva sezona još nije okončana.

Otprilike godinu dana nakon što je počelo premijerno izdanje, UEFA već planira reformu Lige nacija i to proširenjem A lige u kojoj se takmiče najbolje selekcije Evrope.

Najveća novost moglo bi da bude povećanje učesnika A lige sa 12 na 16, potvrdila ja saznanja "Asošijejted presa" njemačka novinska agencija "DPA".

O tome će se raspravljati na sastanku Izvršnog odbora UEFA u Ljubljani u utorak.

Ukoliko dođe do proširenja najjače grupe UEFA lige nacija, reprezentaije Hrvatske, Njemačke, Islanda i Poljske ostale bi u najjačem rangu.

U finalu A lige, Portugalija je na "Dragau" u Portu savladala Holandiju i kao zvanični prvak Evrope postala pobjednik prve Lige nacija.

Srbija je prošle jeseni bez poraza izborila promociju i C u B ligu, samim tim i šansu da se narednog marta u baražu vjerovatno protiv Norveške (a, potom i boljim iz susreta Škotske i jedne trećeplasirane ekipe iz kvalifikacija za EURO 2020) naknadno izbori plasman na Evropsko prvenstvo sljedeće godine. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC