• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lester penalom "poklonio" pobjedu Liverpulu!

Autor mondo.rs

Tim Brendana Rodžersa nesrećno je ispustio remi, pa "redsi" ostaju u vrhu, tuguje i Mančester siti..

Liverpul, ipak, ne planira da posustane.

Ekipa Jirgena Klopa je ponovo dokazala da posjeduje sjajan pobjednički mentalitet trijumfom nad Lesterom rezultatom 2:1 u derbiju osmog kola Premijer lige.

Od početka su domaći bolje ušli u susret, imali su inicijativu i dominirali su terenom, ali nisu odmah došli i do prilika. Odolijevale su "lisice", dobro branile svoj gol, a u nekoliko navrata i pokušale da "iskontriraju" protivnika, ali Virdžil van Dajk i Dejan Lovren su bili staloženi u tim situacijama i nisu dopustili da se njihov tim nađe u deficitu.

Favorit je došao do prednosti na zalasku prvog dijela igre, a golu je "kumovala" loša reakcija odbrane ekipe Brendana Rodžersa.

Džejms Milner je poslao odličan dubinski pas za Sadija Manea, Džoni Evans je promašio loptu i dopustio Senegalcu da je primi, a zatim i bez većih problema riješi situaciju "oči u oči" sa Kasperom Šmajhelom.

I u drugom poluvremenu na terenu je bila ista slika. Liverpul je napadao, udarni trojac Mane-Salah-Firmino je bio ključ za stvaranje šansi, ali nisu uspjeli da ih pretvore u nove pogotke.

Lester je čekao svoju priliku iz kontranapada, nekoliko puta čak uspio i da ih dočeka, ipak ne i da ih iskoristi. Džejmi Vardi je propustio najbolju šansu za svoj tim u 66. minutu, koji se spetljao i nije šutirao iako je izašao sam na Adrijana, pa su gosti morali da čekaju na prvi šut na meču sve do 72. minuta.

A onda – iznenađenje.

Ulazak Ajozea Pereza u igru pokrenuo je Rođersove izabranike, doneo im dodatnu snagu, a onda su u 80. minutu uspjeli da dođu do poravnanja iz drugog udarca na gol. Strijelac je bio Džejms Medison, iskoristio je asistenciju Španca i doveo "redse" u situaciju da jure da bi došli do pobjede.

Ipak, nastavio je domaćin sa napadima, djelovalo je da ih je pokolebao ovaj pogodak, ali ipak su zahvaljujući novom nepromišljenom potezu protivnika dobili pobjedu "na poklon". Igrala se nadoknada vremena kada je Mark Olbrajton bespotrebno srušio Manea u šesnaestercu, sudija je pokazao na penal nakon konsultacije sa VAR sobom, a Džejms Milner je kapitenski preuzeo odgovornost i pogodio.

Poslije meča uslijedile su tenzije, Perez i Robertson su se "zakačili", ali se gužva brzo razišla i završila bez crvenih kartona.

Liverpul tako ostaje na prvom mjestu, imaju maksimalna 24 boda i još uvijek se čeka na njihov prvi "kiks". Lester sa druge strane ostaje na trećem mjestu sa 14, ali je pitanje da li će tako biti i nakon što cijelo kolo bude odigrano.

Rezultati 8. kola Premijer lige:

Brajton – Totenhem 3:0 (2:0)
/Mopaj 3, Konoli 32, 65/

Barnli – Everton 1:0 (0:0)
/Hendrik 72/

Liverpul – Lester 2:1 (1:0)
/Mane 40, Milner 90+5 - Medison 80/

Norič – Aston Vila 1:5 (0:2)
/Drmić 88 - Vesli 14, 30, Griliš 49, Hurihejn 61, Luiz 83/

Votford – Šefild junajted 0:0

Vest Hem – Kristal Palas (18.30)

nedelja

Arsenal - Bornmut (15.00)
Mančester siti - Vulverhempton

Sautempton - Čelsi (17.00)
Njukasl - Mančester junajted

TABELA: Liverpul 24 (+1), Man. siti 16, Lester 14 (+1), Arsenal 12, Vest Hem 12, Barnli 12 (+1), Totenhem 11 (+1), Čelsi 11, Bornmut 11, Kristal Palas 11, Man. junajted 9, Brajton 9 (+1), Šefild junajted 9 (+1), Aston Vila 8 (+1), Vulverhempton 7, Sautempton 7, Everton 7 (+1), Norič 6 (+1), Njukasl 5, Votford 2 (+1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC