• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stari lisac Aspas uvijek bude gdje (Selti) treba!

Autor mondo.rs

Ikona kluba sa "Balaidosa" šunjala se po šesnaestercu i čist promašaj pretvorio u asistenciju Mine i prvenac u sezoni za vrijedna tri boda i kraj crne serije.

Fudbaleri Selte dočekali su Atletik Bilbao danas na "Balaidosu" sa jednom pobjedom u šampionatu, ostvarenom još 24. avgusta kada je na renoviranom stadionu gostovala Valensija i izgubila minimalnim rezultatom.

Isti rezultat zabilježen je i danas u 8. kolu La Lige, u kom je ikona kluba iz Viga "otvorila nalog" i u sezoni 2019-20 golom za velika tri boda i još veću radost 19.000 navijača na tribinama:

Selta - Atletik 1:0 (0:0), golom Jaga Aspasa u 74. minutu poslije glavometa pred Unaijem Simonom u kom je Santi Mina izašao kao asistent.

Novajlija sa "Mestalje" bio je najviši u skoku poslije kornera sa desne strane, ali i nedovoljno precizan pri udarcu glavom, međutim stari lisac Aspas našao se na pravom mjestu i skokom na grudi uspio glavom da proslijedi loptu u mrežu.

Povremeni reprezentativac Španije dugo je bio povrijeđen prošle sezone i oporavio se u trenutku kada je ekipa tavorila na pretposljednjem mjestu Primere, sa jednom pobjedom u 13 utakmica bez njega i četiri boda zaostatka za prvim timom iznad crte.

Ispostavilo se da je ista ekipa sa 32-godišnjim napadačem krhke građe do kraja šampionata zabilježila četiri pobjede uz četiri remija i porazom od Barselone, a opstanak obezbijeđen kolo pre kraja.

Bio je to njegov prvenac u sezoni i 139. gol za Seltu čiju je svijetlo plavu boju danas nosio 315. put.

Ovaj pogodak obradovaće trenera Frana Eskribu, koji se nalazio pod pritiskom pred dolazak crveno-bijelih iz Baskije, jer je od gola Gabrijela Fernandeza na pas Denisa Suareza krajem avgusta u međuvremenu ostvario tri remija i poraze od Granade kod kuće i Eibara u gostima, oba rezultatom 2:0.


Njegov tim nadigrao je danas sastav Gaiske Garitana, koji se startnom pobjedom uz makazice legendarnog Arica Adurica lansirao u vrh tabele sa četiri pobjede i dva remija u prvih šest kola, a onda u sedam dana vezao dva minimalna poraza - 0:1 od Valensije na "San Mamesu" i 1:0 od Selte na "Balaidosu".

Atletik je prošle sezone ostvario duplu pobjedu nad rivalom iz Galicije, 1:2 u gostima i 3:1 kod kuće.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC