• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Everton NAPOKON: Bernard nasamario Vest Hem, Marko Silva može da diše

Autor mondo.rs

"Karamele" su bile bez osvojenog boda u posljednja četiri kola, pa će im ovaj trijumf itekako značiti.

Everton je konačno pobijedio. Poslije četiri uzastopna poraza, Marko Silva je dobio razlog da ostane na klupi tima sa Mersisajda, pošto je njegova ekipa savladala Vest Hem u prvom meču 9. kola Premijer lige.

EVERTON - VEST HEM 2:0 (1:0)
/Bernard 17, Sigurdson 90+2/

Možda će vas zanimati

 Meč je odlično počeo po domaći tim, pošto je već poslije nešto više od četvrt sata igre došlo do promjene rezultata na semaforu, a pravu malu majstoriju napravio je Brazilac Bernard.

Kao što i ide uz reputaciju njegove nacionalnosti, Bernard se poigrao sa nekolicinom defanzivaca Vest Hema, pobjegavši prvo "od gola", da bi se potom vratio ka njemu, predriblao još jednog rivala i potom savladao golmana "čekićara".

Bio je to pogodak koji će se definitivno prepričavati u narednim sedmicama, a do kraja poluvremena su samo igrači Evertona "postojali" na terenu.

Imali su samo dva udarca ka golu Džordana Pikforda i samo jedan dodir s loptom u njegovom šesnaestercu za tih 45 minuta. U nastavku se jesu malo probudili, ali to nije bilo dovoljno.


Ričarlison je već u 47. minutu postigao gol iz očiglednog ofsajda, te je on bio poništen, a Teo Volkot je odlično šutirao sa dvadesetak metara i ozbiljno uzdrmao prečku gostiju.

Jeri Mina je nešto kasnije postigao gol glavom poslije kornera, ali je i on bio poništen, doduše bilo je manje očigledno o čemu se radilo. Čini se da je jedan njegov saigrač napravio blok Mininom čuvaru, kao što se to radi u košarci.

Ipak, ni sve te neiskorišćene prilike nisu pomogle Vest Hemu da kazne Silvinu ekipu, pa je Gilfi Sigurdson posle odlične finte koja je izbacila Džeka Vilšira iz igre lepo šutirao sa distance i potvrdio trijumf Evertona.

"Karamele" su tako po prvi put od 17. avgusta uspele da sačuvaju mrežu (u svim takmičenjima) i da ostvare prvu pobjedu u Premijer ligi od 1. septembra.

Marko Silva je bio pod ogromnim pritiskom prije ovog susreta i ova tri boda će mu itekako značiti da dobije na vremenu u narednim sedmicama.

PREMIJER LIGA, 9. KOLO

subota:

Everton - Vest Hem 2:0 (1:0)
/Bernard 17, Sigurdson 90+2/

Aston Vila - Brajton 16.00
Bornmut - Norič
Čelsi - Njukasl
Lester - Barnli
Totenhem - Votford
Vulverhempton - Sautempton
Kristal Palas - Mančester siti 18.30

nedelja:

Mančester junajted - Liverpul 17.30

ponedeljak:

Šefild junajted - Arsenal 21.00

TABELA: Liverpul 24, Mančester siti 16, Arsenal 15, Lester 14, Čelsi 14, Kristal Palas 14, Barnli 12, Vest Hem (+1) 12, Totenhem 11, Bornmut 11, Vulvs 10, Everton (+1) 10, Mančester junajted 9, Šefild junajted 9, Brajton 9, Aston Vila 8, Njukasl 8, Sautempton 7, Norič 6, Votford 3.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC