• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajković je pogodio klub i ligu: Najviše puta je sačuvao mrežu ove sezone!

Autor mondo.rs

Kada ste ispred Jana Oblaka, to dovoljno govori da ste na odličnom putu...

Predrag Rajković je u formi života!

Pitali su se svi navijači zbog čega je toliko dugo ostao u Izraelu, nastupajući za Makabi u ne tako jakom prvenstvu, ali ispostavilo se da je u pravom trenutku napravio korak naprijed, sakupljajući iskustvo za veće izazove u karijeri.

Možda će vas zanimati

 Rajković je poslije četiri sjajne sezone u Makabiju, s kojim je igrao i Ligu šampiona, odlučio da ovog ljeta pređe u francuski Rems, a za sada se ispostavlja da je to bio idealan izbor.

Klub sa sjevera Francuske doveo je "zlatnog orlića" sa Novog Zelanda u transferu vrijednom oko 5 miliona evra, pobijedivši pritom Monako koji je takođe bio zainteresovan za usluge srpskog golmana, ali se u posljednji čas povukao iz pregovora.

Ako uzmemo u obzir kako ide Remsu, a kako Monaku - Rajković je dobro izabrao.

U prvih deset kola nove sezone, u kojima je na terenu proveo svaki minut, Rajković je na čak SEDAM mečeva uspio da sačuva vlastitu mrežu, dok je na samo tri utakmice savladan. U porazima od Bresta i Nanta (po 1:0), odnosno Dižona koji mu je jedini dao dva gola (2:1).

Izvor: MN PRESS

SRBIJA

Nekadašnji fudbaler Jagodine i Crvene zvezde za prvi tim "orlova" debitovao je kod Siniše Mihajlovića, davne 2013. godine, a od tada je sakupio tek 12 nastupa. Na posljednjem, protiv Paragvaja u Kruševcu, sačuvao je mrežu (1:0).

Vrijedna isticanja je svakako pobjeda protiv Pari sen Žermena (2:0) kada je Rajković odolio pokušajima šampiona Francuske, dok su na drugoj strani terena dobro reagovali njegovi saigrači.

Koliko je impresivan podatak o sedam mečeva bez primljenog gola najbolje govori i to da je najbolji u "ligama petice" i to ispred nevjerovatnog Jana Oblaka, jednog od najboljih golmana svijeta, koji je sa Atletiko Madridom to uspio na šest mečeva, doduše uz utakmicu manje.

Šest "sačuvanih mreža" ima i talentovani francuski čuvar mreže Alban Lafont (Nant), na pet je Rui Silva (Granada), dok su na četiri Samir Handanovič (Inter), Unai Simon (Bilbao), Kejlor Navas (PSŽ) i Alfred Gomi (Dižon).

Rems je inače nekadašnji finalista Kupa šampiona, pobijedio ih je Real Madrid, a kroz svoju istoriju najpoznatiji su bili po napadačima, pošto su za njih igrali čuveni Rejmon Kopa i Žist Fonten, međutim ova sezona će se već pamtiti po golmanu...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC