• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda nije žurila: Garsija i Boaći za stoti trijumf Milojevića

Autor mondo.rs

Šampion Srbije je u Novom Sadu lako izašao na kraj sa Proleterom, ali ne naročito ubjedljivom igrom.

 Proleter-Crvena-zvezda Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Gdje je šest, tu je i sedam! Crvena zvezda nastavlja svoj pobjednički niz u Superligi, pošto su na "Karađorđu" savladali Proleter golovima Matea Garsije i Ričmonda Boaćija.

PROLETER - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:0)
/Garsija 59, Boaći 82/

Nije Zvezda žurila na ovom meču, nije ni briljirala, ali je uradila dovoljno da bi bez previše muka "preskočila" Novosađane. U meču koji je donio blijedo prvo poluvrijeme, bez uzbuđenja i velikih prilika, gosti su u nastavku bili pribrani da ne uđu u paniku.

Možda će vas zanimati

Ekipa Branka Žigića je igrala disciplinovano i sa planom kako da uspore napade Zvezde. I to je u prvih sat vremena bilo dovoljno da Zvezda bude svedena na tek nekoliko poluprilika.

Međutim, kada je bilo potrebno, gosti su "dodali gas" i poslije dvije lijepe akcije postizali golove za siguran trijumf.

Mateo Garsija je donio vođstvo poslije kombinovanja po lijevoj strani, gdje je Veljko Simić iskoristio dodavanje u prostor Milana Rodića, da bi Argentinac bio tamo gdje treba za 1:0.

Ričmond Boaći je u 82. minutu na sličan način savladao golmana Petrića, samo je ovoga puta Milan Jevtović napravio par kvalitetnih driblinga da stvori sebi prostor.

Crveno-bijeli su u oba navrata golove stvarali poslije prodora po lijevoj strani, tamo gde Aleksandar Tanasin i Leandro nisu mogli da izađu na kraj sa brzim kombinovanjima gostiju.

Zvezda nije odigrala meč visokog intenziteta, niti ozbiljnijeg kvaliteta, ali je on arhiviran pred važnije izazove. Milojevićevi igrači nisu morali da se mnogo troše pred dolazak Totenhema u Beograd i to će sigurno radovati Zvezdinog "jubilarca".

Milojević je ušao u istoriju nekadašnjeg šampiona Evrope i svijeta, kao tek drugi trener koji je ostvario 100 pobjeda na klupi Zvezde. On je to uspio u tek 139. meču po preuzimanju tima.

Crveno-bijeli su tako i po peti put u posljednjih šest godina savladali Proleter bez primljenog gola i sada će fokus biti na "pijevcima". Proleter je savladan i arhiviran, vrijeme je za veće stvari.

SUPERLIGA, 15. kolo:

subota

Partizan - Vojvodina 4:0 (2:0)
/Natho pen. 29, 43, Zdjelar 48, Sadik 69/


Proleter - Crvena zvezda 0:2 (0:0)
/Garsija 59, Boaći 82/

nedjelja

Inđija - Javor 13.00
Mačva - Čukarički 15.00
Napredak - Spartak 15.00
Rad - Mladost 15.00
Radnik - Voždovac 15.00
TSC - Radnički Niš 15.00

TABELA: Crvena zvezda 39, Čukarički (-1) 32, Vojvodina (+1) 30, Partizan 29, TSC 25, Radnički 25, Voždovac 24, Mladost 18, Spartak 18, Javor 16, Proleter (+1) 16, Napredak 15, Radnik 14, Inđija 7, Rad 7, Mačva 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC