• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajke jesenje šampionke Premijer lige BiH

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo savladale su Iskru Bugojno sa 4:0 u 11. kolu Premijer lige BiH, te okončale jesenji dio prvenstva BiH na prvom mjestu ligaške tabele.

 SFK 2000 Sarajevo jesenji prvak BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izabranice Samire Hurem pružale su dobre partije ove jeseni i kao prvoplasirana ekipa zasluženo odlaze na zimsku pauzu, saopšteno je iz SFK 2000.

"Iza nas je nekoliko dobrih i uspješnih sedmica. Ostvarile smo naš cilj za prvi dio sezone, a naročito nas raduje što je nekoliko mladih fudbalerki iz naše Škole fudbala za djevojčice imalo zapaženu ulogu u našim rezultatima. Predstoji nam kratka zimska pauza, te pripreme, kako bi u proljetnom dijelu sezone opravdale epitet favorita za osvajanje novog, šampionskog naslova i trofeja Kupa BiH", izjavila je Hurem.

Možda će vas zanimati

Igračice SFK 2000 Sarajevo ove polusezone bile su veoma efikasne. One su na jedanaest ligaških utakmica postigle 63 gola, uz samo tri primljena. I u ovom takmičarskom ciklusu crnogorska reprezentativka Armisa Kuč bila je najefikasnija igračica prvenstva s 27 postignutih golova.

"Zadovoljne smo prvim dijelom sezone, a plod mojih efikasnih nastupa svakako je zasluga kvalitetnih treninga, ali i timska igra koja nas krasi. Nadam se da ćemo još bolje nastaviti u drugom dijelu sezone, kako bismo ostvarili naše zacrtane ciljeve i osvojile nove trofeje", rekla je Kuč.

SFK 2000 Sarajevo u narednom periodu očekuju brojne aktivnosti, uprkos zimskoj pauzi u prvenstvu, a fokus kluba biće razvoj Škole fudbala za djevojčice, gdje klub u saradnji s Opštinom Stari Grad realizuje po prvi put na području Kantona Sarajevo Ligu Osnovnih škola za djevojčice.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC