• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FA Kup to ne pamti: Sudije čitale pravila, ostale sa samo jednim "mahačem"

Autor mondo.rs

U utakmici prve runde FA kupa desila se nestvarna situacija.

 FA kup utakmica sa jednim pomoćnim sudijom Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Počeo je FA kup, najstarije fudbalsko takmičenje na svijetu. Završene su kvalifikacije, već je ispalo nekoliko stotina ekipa, a u subotu su na programu bili mečevi prve runde.

Engleski niželigaši su se borili za prolaz u drugu rundu, a najzanimljivije je bilo u meču Akringtona i Kru Aleksandrije. Tu nije bilo riječi samo o rezultatu, već o svemu što se dešavalo na terenu, oko njega i u svlačionici tokom poluvremena.

Možda će vas zanimati

 Utakmica je počela uobičajeno, sa glavnim arbitrom, njegovim pomoćnicima i četvrtim sudijom. Međutim, nije prošlo mnogo, a situacija se drastično promijenila i skrenula veliku pažnju na ovaj meč.

Već u 23. minutu povrijedio se jedan od dvojice linijskih sudija. Pošto nije mogao da nastavi meč, njega je zamijenio četvrti arbitar, a utakmica je bila nastavljena.

U poluvremenu se i pomoćni arbitar požalio na bol, a nakon ukazane ljekarske pomoći procijenjeno je da neće moći da sudi nastavak. Bila je to veoma neobična situacija.

Dodatni problem za publiku na stadionu bilo je to što ne znaju zašto kasni nastavak igre. A kasnio je značajno, čak sat vremena, koliko je trebalo da se donese odluka šta dalje raditi sa utakmicom koja je u toku i koju (skoro) svi akteri mogu da nastave.

Konstatovana su pravila FA kupa i odlučeno je da se igra i dalje. Tada je na glavnom sudiji bilo da donese odluku kakvu vjerovatno više nikada neće morati da donese. Ostao je sa samo jednim pomoćnikom i bacao je novčić da vidi na kojoj liniji će imati pomoć.



Nakon što je meč nastavljen, Kru Aleksandrija je uspjela da postigne i drugi pogodak. Duplirali su prednost uz koju su otišli na odmor i do kraja meča sigurnom igrom obezbijedili prolaz u drugu rundu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC