• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oboren rekord po posjeti, a Arsenal pobijedio Totenhem - Da, bilo je juče!

Autor mondo.rs

Ekipa Arsenala, jedna od najboljih u Engleskoj, uspjela je da slavi na gostovanju najvećem rivalu, Totenhemu. Dobro ste pročitali, ali je reč o ženskom fudbalu.

 Oboren-rekord-po-posjeti-a-Arsenal-pobijedio-Totenhem-desilo-se-juce-zenski-fudbal Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Derbi u sjevernom dijelu Londona je poseban događaj za navijače ta dva kluba, ali i za cjelokupnu fudbalsku javnost u Engleskoj. Onaj koji je odigran juče, nije zauzeo mjesta na naslovnicama.

Reprezentacija Engleske je igrala protiv tzv. Kosova, savladala ih sa 4:0 i završila kvalifikacije. Na sjeveru Londona se igrao fudbal. Žene, fudbalerke koje nose dresove Arsenala i Totenhema, odmjerile su snage na stadionu Totenhema.

Možda će vas zanimati

Nakon nepotpunog šestog kola, vrh tabele ne izgleda ni slično kao i u muškoj Premijer ligi. Na vrhu je Mančester siti, prate ga sa bodom manje Čelsi i Arsenal. Slijede Everton i Mančester junajted, tek onda Totenhem, a na samom začelju, sa jednim bodom, nalazi se Liverpul.

Arsenal je slavio 2:0 na ovom teškom gostovanju, protiv svog najvećeg rivala. Arsenal je tako ponovo prišao na samo bod vrhu tabele i opet istakao kandidaturu za osvajanje titule. Kada već muškarci ne mogu...

Zanimljivost vezana za jučerašnji derbi sjevernog Londona je broj gledalaca koji ga je pratio. Na stadionu Totenhema koji je nedavno izgrađen prisutno je bilo 38.262 gledaoca, što je rekord u istoriji ženskog fudbala u Engleskoj. 

Tokom pauze u Premijer ligi i Čempionšipu, Englezi su vikend iskoristili da prate ženski fudbal. Tako je ovo kolo bilo veoma gledano, stadionu su bili ispunjeni, a Totenhem nije propustio priliku da najvećeg rivala dočeka u sjajnoj atmosferi. Karte za odrasle su koštale tek šest i po funti, pa posjeta ne treba da iznenađuje.

Fudbalerke Totenhema su prethodne sezone nastupale u drugoj ligi, dok su djevojke iz Arsenala bile šampionke Engleske. Ovaj derbi, koji su golovima rešile Litl i Miedema, bio je prvi međusobni susret još od marta 2017.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC