• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov rival nastavlja da melje, Ajaks ''rešeta'' i kad Tadić miruje

Autor mondo.rs

Uvodni mečevi u elitnom fudbalskom rangu u Holandiji pokazali su nam ono što smo već znali. Ajaks i AZ Alkmar ubjedljivo su najbolji klubovi te zemlje u ovom trenutku.

 Holandska liga pobjede AZ Alkmara i Ajaksa Izvor: MN PRESS/NEBOJŠA PARAUŠIĆ, NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Počelo je 14. kolo u holandskom šampionatu, a dve prvoplasirane ekipe su još jednom pokazale da se uopšte ne šale.  AZ Alkmar je bio ubjedljiv na gostovanju Utrehtu, dok se Ajaks na svom terenu raspucao protiv Heraklesa.

Neobično za mečeve koje igra Ajaks, Dušan Tadić je bio na terenu, ali nije bio naročito primjetan. Zapravo, nije učestvovao golom ili asistencijom ni u jednom od prva četiri pogotka na susretu. Ovog puta se Ajaks oslonio na neke druge momke.

Možda će vas zanimati

Današnje mečeve u Holandiji otvorili su Utreht, jedan od timova koji pripadaju vrhu tabele i AZ Alkmar, najprijatnije iznenađenje u sezoni. Partizanov protivnik u Ligi Evrope ozbiljan je kandidat za drugo mjesto na kraju ovog prvenstva.

To su pokazali i danas, pošto su rutinski savladali rivala. Tri postignuta pogotka, reklo bi se u pravo vrijeme, pokazali su svu ozbiljnost tima protiv kog će Savo Milošević i njegovi momci tražiti evropsko proleće. Taj meč će se igrati u četvrtak, a Holanđani će ga dočekati u dobrom raspoloženju.

Poveli su preko Kupmejnersa, samo nekoliko minuta kasnije je Idrisi duplirao prednost i to je bilo dovoljno za miran odlazak na odmor. Tek pet minuta u drugom delu meča i pitanje pobjednika je definitivno riješeno. Boadu, jedan od talenata za kog će se otimati Evropa, postavio je konačan rezultat.

Čudo se desilo u Amsterdamu večeras. Igrao je Ajaks, bio razigran i lako stigao do pobjede, a Dušan Tadić nije bio u centru pažnje. Pobijedili su Herakles 4:1, a srpski fudbaler nije upisao ni gol ni asistenciju.

Ipak, moraju i drugi igrači da opravdaju povjerenje čelnika holandskog šampiona. ''Kopljanici'' su zadržali svoje prvo mjesto na tabeli, imaju ubjedljivih šest bodova prednosti i čini se da idu ka odbrani titule. Drugo mjesto zauzima AZ Alkmar, a čini se da sljedeći rival beogradskih crno-bijelih planira tu i da ostane.

Eredivizija, 14. kolo

subota:
Utreht - AZ Alkmar 0:3 (0:2)
/Kupmejners 24, Idrisi 31, Boadu 50/

Ajaks - Herakles 4:1 (1:0)
/Promes 26, 60, Labijad 56, Huntelar 88 - Desers 90+1/

Cvole - Fortuna Sitard 2:1
/Sajmak 4, Bel Hasani 65 - Damaskan 89/

Den Hag - Viljem II 0:2
/Hirkens 12, Pavlidis 39/

nedelja:
Groningen - Fejnord 12:15

PSV - Herenven 14:30

Valvajk - Emen 14:30

Sparta - Vitese 16:45

Venlo - Tvente 16:45

TABELA: Ajaks 38, AZ Alkmar 32, Viljem II 25, PSV (-1) 24, Utreht 23, Vitese (-1) 23, Herenven (-1) 21, Herakles 21, Groningen (-1) 20, Fejnord (-1) 20, Tvente (-1) 18, Sparta (-1) 16, Cvole 13, Emen (-1) 13 Fortuna Sitard 12, Den Hag 10, Venlo (-1) 9, Valvajk (-1) 4

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC