• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanjas već u januaru odlazi iz Zvezde?

Autor mondo.rs

Španski vezista nije imao sreće na "Marakani". Bio je planiran u tandemu sa Brankom Jovičićem, ali mu je povreda borbenog saigrača nametnula ulogu u kojoj se nije snašao.

 Kanjas-Crvena-zvezda-transfer Izvor: MN PRESS

Stranci koji su ljetos stigli u Crvenu zvezdu - Žander, Kanjas, La Para, Garsija i Tomane - još nisu opravdali očekivanja i uložen novac u njih.

Kroz kvalifikacije za Ligu šampiona par puta odskočili su od svog prosjeka Mateo Garsija i Hoze Alberto Kanjas, ali nedovoljno da bi se reklo da su njihova angažovanja "pogodak".

Možda će vas zanimati

Sigurno je da će tokom zimske pauze doći do rastanka sa nekima od njih, a po pisanju Sportskog žurnala, prvi će se na izlaznim vratima naći Kanjas. 

Španski vezista nije se dobro uklopio, ali i nije imao sreće.

Po dolasku u Crvenu zvezdu bio je planiran za tandem sa borbenim Brankom Jovičićem, koji je trebalo da radi "fizički" posao i kvari igru rivala, a nekadašnji igrač Betisa, Svonsija, Espanjola i PAOK-a da bude spona defanzivne i ofanzivne linije u začetku napadačkih akcija.

Jovičić je, međutim, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Helsinkija, povrijedio koljeno i morao na dužu pauzu, pa je Španac neplanirano uparen prvo sa Dušanom Jovančićem, a onda i sa Njegošem Petrovićem.

Nije se snašao u ulozi koja zahtijeva više kretanja i duela sa protivničkim igračima, što se najbolje vidjelo kroz utakmice protiv Bajerna i Totenhema.

/Kanjas je dao jedan gol za Crvenu zvezdu, protiv Mačve u pobjedi 3:1/


Iako se Jovičić tokom zime vraća u pun trenažni proces, na "Marakani" su izgleda procijenili da nema vremena ponovo uigravati željeni tandem, posebno zbog činjenice da bi momak iz Raške na ljeto mogao da promijeni klub...

Kanjas je u Zvezdu došao kao slobodan igrač, a ugovor je potpisan do leta 2021, pa se očekuje da crveno-bijele napusti sporazumnim raskidom saradnje, jer je teško povjerovati da bi mogao da se nađe neko ko će platiti obeštećenje.

Njegovim odlaskom trebalo bi da bude rasterećen budžet za plate igračima, jer navodno zarađuje 500.000 evra po sezoni.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC