• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imao je na papiru potvrdu da je genije, a sada to potvrđuje i na terenu

Autor mondo.rs

Frenk Lampard koracima od sedam milja korača ka trenerskim veličinama.

Frenk Lampard nastavlja da pokazuje klasu i ne zaustavlja se kada je trenerski posao u pitanju. On je, naime, postao prvi britanski trener koji je odveo neki klub u drugu fazu Lige šampiona posle punih osam godina!

Te 2011. godine Totenhem je u drugu fazu sproveo Hari Rednap, inače Lampardov ujak. Legenda Čelsija nastavio je tako meteorski trenerski uspon nakon blistave igračke karijere, tokom koje je važio za jednog od najboljih "vezista" svoje generacije.

Možda će vas zanimati

Lampard je trenerskim poslom počeo da se bavi u drugoligašu Derbi Kauntiju. Kao debitant na klupi osvojio je šesto mesto, čime je izboren plasman u baraž za Premijer ligu. Njeov tim je kod kuće izgubio od Lidsa 1:0 u prvoj utakmici polufinala, ali je zato u gostima slavio 4:2 i plasirao se u finale.


Tu je, ipak, Aston Vila slavila sa 2:1. Svejedno, bio je to veliki uspeh za Lamparda u debitantskoj trenerskoj sezoni, dovoljno veliki da ga njegov Čelsi pozove na klupu kluba za koji je igrao 13 godina.

Lampard je sezonu počeo sa dva vezana poraza, ali je onda počeo da ređa pobede i trenutno je četvrti u Premijer ligi, sa pet bodova više od Mančester junajteda i tri manje od trećeg Sitija.

Ali, Lampard je ljubitelje fudbala osvojio ne samo rezultatima, već i stilom igre, jer Čelsi igra mnogo energičnije i ofanzivnije nego pod Sarijem. Osim toga, zabrana kupovine nije omela trenera, pošto je u prvi tim uveo nekoliko omladinaca i revitalizovao neke veterane.

Sada je Čelsiju puna kasa, sprema se za prelazni rok, a deluje da je Lampard čvrsto na putu uspeha.

Što i ne mora da bude čudno, kada se ima u vidu da je Lampard jedan od najpametnijih ljudi koji se bave fudbalom. Ako ste zaboravili, pre 10 godina je radio test inteligencije, a klupski lekar je javnosti otkrio da je tadašnji igrač imao IQ "daleko iznad 150", što ga svrstava u 0,5 odsto populacije. To je nivo genija, jer je, recimo, Albert Ajnštajn imao IQ od 160 poena.

Kad smo već kod toga, nezvanično se priča da je najpametnija osoba u fudbalu Đerar Pike, koji navodno ima IQ skor od čak 170.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC