• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iskusni stručnjak ima novi posao: Jovanović selektor Emirata!

Autor mondo.rs

Nekadašnji trener Apoela, sa kojim je beležio nestvarne rezultate, postao je selektor reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 Ivan Jovanović selektor Ujedinjenih Arapskih Emirata Izvor: MN PRESS

Srpski fudbalski trener Ivan Jovanović će po prvi put u karijeri predvoditi neku reprezentaciju. On je danas preuzeo nacionalni tim Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Trener iz Loznice, koji je veliki deo svoje igračke i trenerske karijere proveo u Grčkoj i na Kipru, tako će se uhvatiti u koštac sa azijskim fudbalom. Po prvi put će biti reč o reprezentativnom fudbalu.

Možda će vas zanimati

Ovaj iskusni trener (57) je u žižu javnosti stigao vodeći kiparski Apoel, sa kojim je beležio sjajne rezultate. Tokom boravka u tom klubu je osvojio devet trofeja, uz sjajna evropska izdanja. Apoel je po prvi put ušao u Ligu šampiona, a u drugom učešću je stigao čak i među osam najboljih na kontinentu.


Rođeni Lozničanin je od odlaska sa Kipra u dva navrata vodio Al Nasr, pre nego što je dogovorio preuzimanje nacionalnog tima.

Selekcija UAE je trenutno na 71. mestu FIFA rang liste. Jednom su igrali na Mundijalu, a te davne 1990. godine su bili u grupi sa Jugoslavijom. Mnogo su uspešniji na Azijskim kupovima, pošto su osvajali jedno drugo mesto, jedno treće mesto i još dva puta igrali polufinale.

Velika većina igrača na koje Ivan Jovanović može da računa kao selektor nastupa u domaćim klubovima. Zapravo, jako su retki primeri da neki od fudbalera iz Emirata odlazi u inostranstvo. To će srpskom stručnjaku olakšati trenerski posao.

Azijske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine su u toku. Situacija za Emirate nije sjajna, pošto se nalaze u grupi Vijetnamom, Malezijom, Tajlandom i Indonezijom. Nakon pet odigranih mečeva zauzimaju četvrto mesto sa šest bodova, pet manje od lidera, ekipe Vijetnama.

Prethodnih godina se Jovanović dovodio u vezu sa selekcijom Srbije, ali i beogradskim večitim rivalima, mada konkretnih poteza u tom smeru nije bilo. Možda se kockice sklope nakon selektorske avanture u Aziji.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC