• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grizman: Nisam došao u Barsu po Ligu šampiona, već da učim novu filozofiju

Trebalo je neko vreme Francuzu da se privikne na novu sredinu, a sad je pun hvale za svoje saigrače, posebno za "neponovljivog" Mesija.

Antoanu Grizmanu je trebalo neko vreme da se uklopi u sistem Barselone, ali ističe da nije otišao iz Atletiko Madrida da bi osvojio Ligu šampiona, već da bi "naučio novu fudbalsku filozofiju".

On je u intervjuu za sajt UEFA bio pun hvale za prvu zvezdu tima Lionela Mesija, koga je nazvao "neponovljivim".

Možda će vas zanimati

"Nije tačno da sam otišao iz Atletika da bih osvojio Ligu šampiona ili više trofeja. Došao sam ovde u Barselonu da bih naučio nov stil igre, novu filozofiju i probao lično da napredujem", rekao je francuski napadač, koji je imao samo reči hvale za svoj bivši tim.


"Želeo sam da učim u novom stilu, koji fudbal posmatra drugačije. Moj cilj je da naučim nešto drugo, jer Atletiko može da osvoji prvenstvo i Ligu šampiona bilo kada, jer ima tim i ima trenera", dodao je on.

Grizman je debitovao u Primeri kao 18-godišnjak u Real Sosijedadu, gde je proveo pet godina, odigrao 180 utakmica i postigao 46 golova. Posle toga je potpisao za Atletiko, gde je takođe proveo pet godina i takođe odigrao 180 mečeva, ali je postigao 94 gola.

Ovog leta prešao je u Barselonu i potpisao petogodišnji ugovor. "Blaugrana" je za njega platila odštetu od 120 miliona evra.

Debitovao je 16. avgusta u porazu od Bilbaa 1:0 , a prve golove postigao je 25. avgusta, kada je dao dva u trijumfu nad Betisom 5:2. Na gol u Ligi šampiona čekao je do 27. novembra, kada je na asistenciju Mesija bio strelac u pobedi nad Borusijom Dortmund 3:1.

Posle komplikovanog početka Grizman se oseća bolje i komfornije pored Lea Mesija, za koga je bio pun hvale.

"Pričamo o igraču kakvog možda nikad više nećemo videti, ili za koga će trebati 40 godina da se ponovo pojavi. Moramo da uživamo u njemu, bez obzira da li se radi o saigračima, navijačima na tribinama ili njegovim trenerima, jer je neverovatno šta on radi sa loptom. Potpuni je spektakl gledati ga i igrati uz njega", rekao je Grizman.

Francuz je pričao i o svojim počecima u fudbalu, pošto je u seniorima debitovao pre 10 godina, kada su se i dalje tražili visoki igrači, a on sa 176 centimetara visine nikako nije spadao u taj profil. To, međutim, nije smetalo Real Sosijedadu, koji mu je pružio priliku u eliti.

"Real je po tome sličan Barseloni. Ne gledaju visinu i ne prate da li si prebrz. Ono što je važno su teren, lopta, vaša tehnika i koliko možete da napredujete. Mislim da je za mene bilo dobro što sam bio tamo, jer sam tamo naučio o posedu i napadačkom fudbalu", objasnio je Grizman.

Taj formativni period bio je ključan za Grizmanovu budućnost, rekavši da je tamo naučio "igranje na terenu, taktiku, gledanje unapred". Posle toga je objasnio kako je saradnja sa Dijegom Simeoneom uticala na njega.

"Primetio sam promenu kada sam potpisao za Atletiko. Bilo je jako teško, jako naporno sa trenerom koji je stalno bio iza mene. Uvek je iza bio njegov glas koji je od mene tražio još. I tražio je stvari koje nisam voleo, kao što je igranje za tim. Naučio sam o odbrani i taktici, a zahvaljujući njemu sam postao i bolji strelac", ispričao je Grizman.

On je do sada odigrao 17 utakmica za Barselonu i postigao je sedam golova, uključujući i jedan u pobedi od 4:1 nad Alavesom proteklog vikenda, poslednjoj utakmici Barse u ovoj godini.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC