• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Partizanovom stolu – ponuda do ponude

Autor mondo.rs

Direktor Partizana Miloš Vazura o prelaznom roku i planovima za budućnost...

 Milos-Vazura-prelazni-rok-FK-Partizan Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Ko je na prodaju u FK Partizan?

Klub iz Humske, prema riječima čelnika, neće mnogo prodavati ove zime. Odlasci igrača koji su označeni kao neophodni biće mogući isključivo u slučaju bogatih ponuda.

Možda će vas zanimati

Posljednjih dana veliki broj stigao je na adresu crno-bijelih, a direktor Partizana, Miloš Vazura, kaže da je potražnja i za igračima koji nisu bili u prvom planu u jesenjem dijelu sezone. 

"Imamo ponude za svakog u prvom timu, ne samo za prvih 11, nego i za rezerve: pa i Lazara Pavlovića, Filipa Stevanovića, Nikolu Lakčevića, Sejdubu Sumu, Takumu Asana jer smo igrali dobar fudbal, ljudi su to vidjeli", rekao je Vazura.

Na konkretno pitanje da li je u Humsku stigla ponuda i za Aleksandra Šćekića, odgovorio je: "Šćekić takođe ima ponude, ali ne moramo nikog da prodajemo. Zavisi šta trener kaže. Uvijek imamo zamjene. Naši igrači imaju dobre i redovne plate, svi su zadovoljni, ni kod jednog ne vidim želju da ide, svi žele da ostanu, nadam se da to navijači prepoznaju", naglasio je čelnik Partizana.

Crno-bijeli su ove jeseni odlično poslovali, a krunisanje unosnog transfera Strahinje Pavlovića u Monako (vrijednog 10+3 miliona evra) biće 1. januara, kada zvanično počne prelazni rok.

Upravo bi taj transfer trebalo da bude zvijezda vodilja za buduće, jer se pokazalo da je Partizan, nakon propalog dogovora sa Laciom u septembru, prihodovao dvostruko veću svotu novca.

"Prelazni rok je živa stvar. Dosta zavisi od kolektiva, atmosfere i samog igrača. Naravno da bih volio da nijedan naš igrač ne ode ispod 10 miliona, ali to diktiraju tržište i kvalitet igrača. Svjesni ste da je Strahinja trenutno najbolji mladi srpski štoper, a svi svjetski klubovi znaju i za Lakčevića, Stevanovića i ostale. Što se tiče budućnosti, ona je obezbijeđena u našoj djeci", rekao je Vazura.

Cijena igračima Partizana duplirana je utakmicama kroz Ligu Evrope.

"Što se tiče finansija, projekcija je bila da Strahinja bude jedan od najvrijednijih igrača, kao i Lakčević, Stevanović, Lazar Pavlović, jer je Partizan poznat po svojoj školi. Nismo vjerovali da ćemo doći do ovakvih cifara, ali smo uspjeli zbog igara u Evriopi i odnosa tih momaka prema Partizanu. Ne bi bilo fer da ne pomenemo Vanju Radinovića, direktora škole, radi svakodnevno, potpisaćemo ugovore sa još nekoliko talenata, nastavićemo tu filozifiju, jer tako podižemo vrijednost ekipe i igrača. I Transfermarkt je potvrdio da je poslije Mančestera cijena igračima Partizana duplirana. Opravdano. Idu bolji dani", primijetio je mladi direktor kluba.


Partizan planira da tokom zime pojača određene pozicije u timu, prije svega u zadnjoj liniji. Pregovori sa Slobodanom Rajkovićem već traju...

"Želja je obostrana, on je dobar dečko, trenirao je sa nama, prelazni rok tek kreće, ima još kandidata. Pregovaramo sa nekim igračima, ali nema ništa konkretno. Sigurno ćemo popuniti poziciju štopera, Strahinja ostaje do juna, ali moramo da dovedemo jednog ili dva centralna beka, kako bismo se spremili za naredne kvalifikacije. U ovom trenutku vjerovatno ne ide niko, ali će svakako iz naše škole ići šestorica dječaka na pripreme. Njima ćemo dati prednost, u odnosu na strance, sigurno nećemo dovoditi strance, jer smo popunjeni i neko bi morao da bude van protokola. Oni koštaju dosta, mada kod nas i ne koštaju, pošto smo ih u velikom broju slučajeva dovodili za "nula", a prodali za veliki novac", naveo je Vazura.

Suma je pravo otkrovenje sezone, a malo je onih koji su vjerovali u njegovo "buđenje" poslije fijaska kada je došao u Partizan.

"Ivica Iliev je trpio pritiske zbog Sume, ali sad se vidi kakav je igrač, dobili smo ponudu i odbili je. Ja sam vjerovao u njega, jer sam neprestano u kontaktu sa Ivicom. Savo je rekao 'ne znam šta ćemo s njim', rekao sam mu 'vidi ga par treninga' i kad je to učinio kazao je da ostaje, jer mi takvog igrača nemamo. Pokazao je strašnu želju, a produžetkom uguvora i emociju prema Partizanu. Rijetko ko je šest mjeseci prije isteka produžio ugovor. Imao je ponude iz Saudijske Arabije, Abu Dabija, ali na prvom mjestu mu je Partizan. Sad je zadovoljan. Osim Ivice koji ga je doveo, zaslužan je i Milošević. Zadovoljni smo kako radi stručni štab", rekao je Vazura.

Trener Milošević je tokom sezone u par navrata imao ishitrene reakcije, najavljivao je čak i povlačenje sa mjesta trenera.

"
To je normalno, Savo je dugo u srpskom fudbalu, ali prvi put je trener. Teško sve preživljava, jer je dijete Partizana, treba mu vremena, cijeli stručni štab je dobar, valjalo bi pohvaliti Cvetkovića, Marka, Đumija... Moramo ih podržati, imati razumijevanja za kikseve, jer ako mislimo da napravimo nešto kvalitetno potrebno je vrijeme. Sad smo prvi put uhvatili ritam sa mladim igračima i strancima, u januaru ćemo aktivirati klauzulu za Sadika, pa će i on ostati tri godine, na koliko ugovore imaju Natho, Asano i Suma. Stranci ostaju, borimo se za Evropu, oni su to prihvatili, a na kraju ljeta ćemo vidjeti", podvukao je Miloš Vazura.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC