• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li se iz Belorusije među "orlove"? Antić veruje!

Autor Jovan Terzić

Bivši levi bek Rada, Crvene zvezde i Vojvodine jedan je od najboljih fudbalera beloruskog prvenstva. Za koji dan postaće otac, a u 2020. nada se i pozivu u reprezentaciju Srbije.

 Nikola Antić briljira u Bjelorusiji, može li do dresa Srbije Izvor: MONDO/Nikola Antić privatna arhiva

Za samo godinu dana u Belorusiji, Nikola Antić je osvojio Kup i postao jedan od najboljih fudbalera tamošnjeg prvenstva.

To, međutim, ne zadovoljava apetite bivšeg levog beka Rada, Crvene zvezde, Jagodine i Vojvodine.

Možda će vas zanimati

U razgovoru za MONDO, otkrio nam je ciljeve u 2020. godini.


"Na klupskom planu to su titula i plasman u Ligu Evrope, a lično - voleo bih da dobijem poziv u reprezentaciju Srbije. Ne znam koliko je to realno iz Belorusije, ali ako Šahtjor bude šampion, to bi moglo da skrene pažnju na mene", veruje 25-godišnji fudbaler koji je prošao kroz sve mlađe kategorije nacionalnog tima.

Antić je u Šahtjor iz Saligorska stigao prošle zime i za samo šest meseci stigao do trofeja Kupa, postigavši gol u finalnoj pobedi nad Vitebskom (2:0), a strelac je i jednog od najlepših golova u prvenstvu.

Nikola Antić
Izvor: YouTube/fcshakhterby

"Utisci posle godinu dana su odlični! Od prvog dana su me svi prihvatili kao da sam njihov i baš brzo sam se uklopio. Belorusi su pravoslavan narod, brzo sam naučio jezik... Imamo jako dobru ekipu, lepo smo se uklopili. Završili smo kao treći, ali bili smo na bod od Dinamo Bresta pre nego što sam polomio ruku i pauzirao mesec dana. Za to vreme smo jednom izgubili i jednom odigrali nerešeno, pa nas je pretekao BATE. Nema mnogo kikseva u ovoj ligi, tri-četiri ekipe su među favoritima i one uglavnom pobeđuju. Zato je najvažnije da imaš kontinuitet, jer ko ima najdužu seriju pobeda, on uglavnom bude šampion", objašnja Antić.

Pojasnio nam je i otkud to da je prekinuta dominacija BATE Borisova.

"Dinamo ima dobru ekipu, ali imali su i veliku pomoć javnosti da svrgnu BATE sa trona posle 15 godina. Njima je glavni sponzor kompanija Audi i imaju jako mnogo para. Od početka je sve bilo podređeno u javnosti da Brest bude šampion. BATE je promenio predsednika, umro je stari, a nasledio ga je njegov sin i verovatno je i to uticalo da se situacija promeni. Ja mislim da mi imamo ekipu bolju i od jednih i od drugih. Nažalost, završili smo kao treći, ali nadam se da ćemo ove godine uspeti da ostvarimo cilj. Stigao je novi trener, sigurno će biti i pojačanja...".

"U Zvezdu bi sada svako želeo da dođe"

Nikola Antić je član Crvene zvezde bio tokom prvog dela sezone 2014/15, ali je upisao samo dva nastupa kod trenera Nenada Lalatovića.

"Pratim sve svoje bivše klubove, a kada je Zvezda u pitanju, mogu samo da kažem 'svaka čast'! I treneru Vladanu Milojeviću i igračima. Napravili su takvu atmosferu da sada svaki igrač poželi da dođe u Zvezdu.

Iza Šahtjora stoji, takođe jaka kompanija - Belaruskali.

"To je rudnik soli, koji zapošljava 20.000 ljudi. Oni su glavni sponzor i želja im je da Šahtjor bude šampion. Uslovi u klubu i generalno u beloruskom fudbalu su odlični. Plate su redovne, tereni dobri... Nema stadiona kao što su Zvezdin ili Partizanov, ovde je najveći kapacitet oko 15.000 mesta, u Borisovu, ali ljudi vole fudbal i dolaze na stadione", zadovoljan je Antić.

Dobre partije donele su našem fudbaleru u idealnom B timu beloruskog prvenstva, mada je trebalo da se nađe među 11 najboljih.

"U najboljih 11 na poziciju levog beka stavili su štopera, mog saigrača. Samo jedan stranac je u idealnoj postavi, Ukrajinac Artem Milevski iz Dinama".

Možda su u tom izboru gledali drugačije, ali u klubu su svesni Antićevih kvaliteta.

"Klub hoće da produžimo ugovor, prihvatili su moje uslove i kada se vratim posle praznika trebalo bi da potpišemo. Već posle šest meseci ponudili su mi novi ugovor, što inače ovde nije praksa nego pregovori počinju tek u drugoj godini".

Profesionala karijera mu ide dobrim putem, a uskoro će Nikola Antić započeti još jednu, mnogo važniju.

"Supruga bi trebalo da se porodi 3. januara, pa je moja najveća novogodišnja želja da sve prođe kako treba. Mene je moja porodica izvela na pravi put i uvek bila tu za mene. Nadam se da ću ja biti takav otac", istakao je fudbaler Šahtjora za kraj.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC