• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bezobrazno: Ovako je Pikford reagovao na gol koji ih je izbacio iz FA kupa

Autor mondo.rs

Fudbaleri Evertona su u skoro najjačem sastavu ispali od značajno podmlađenog tima Liverpula, a golmanu reprezentacije je to teško palo.

Zbog gustog rasporeda u kalendaru, Jirgen Klop je odlučio da meč u kupu protiv Evertona igraju rezervisti, uz nekoliko pojačanja iz mladog tima. Nije to bilo prvi put ove sezone da Liverpul iznenadi postavom.

Činilo se da će Everton, tim koji je sa Anćelotijem uhvatio zalet, biti favorit protiv rezervista svog gradskog rivala, ali se to nije desilo. Pogodak Kurtisa Džonsa odveo je Liverpul u 4. kolo FA kupa.

Možda će vas zanimati

Nakon što je ove sezone odigrao 14 minuta u Premijer ligi i dva susreta u Liga kupu, Džons je dobio priliku u derbiju Mersisajda. Ovaj mladić rođen 2001. godine bio je jedini strijelac na tom meču, a reprezentativnog golmana Pikforda savladao je sjajnim udarcem.

O tome kako je taj gol uticao na čuvara mreže sa prethodnog Mundijala govori i anegdota koja se odigrala u tunelu Enfilda nakon utakmice. Dok je Džons ćaskao sa novinarima, Pikford je prošao pored njih i dobacio mu.


''Dobar centaršut'', bilo je sve što je Džordan Pikford rekao tom prilikom. Aludirao je na udarac mladog fudbalera, odnosno da on uopšte nije želio tako da uputi šut. Ovo peckanje sigurno nije pogodilo momka koji je za Liverpul u omladinskoj Ligi šampiona postigao pet golova ove sezone.

Ovakvi komentari su ono što gradske derbije širom svijeta čini velikim rivalstvima. Iako derbi na Mersisajdu nije najtemperamentniji koji ste gledali, malo prozivki mora da bude.

Kurtis je standardan član mladih engleskih reprezentacija, dok je Džordan već nekoliko sezona prvi izbor selektora Sautgejta na golu seniorske selekcije. Ukoliko se kockice poklope, mogli bi uskoro da zajedno budu reprezentativci Engleske.

Debitantski gol mladog Džonsa stigao je u njegovom petom nastupu za prvi tim ove sezone. Šansu da popravi svoj golgeterski učinak imaće i u narednoj rundi. Zbog mnogo utakmica koje će Liverpul igrati, očekuje se da Klop i za četvrto kolo ''promiješa'' postavu.

Ekipa Liverpula će u četvrtoj rundi FA kupa igrati sa pobjednikom duela između Bristol sitija i Šruzberija. Taj meč je na programu krajem januara.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC