• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo Milošević: Imam RAJ u Antaliji – ekipu na okupu i vrhunske uslove

Autor Vladimir Sukdolak

Za razliku od pre šest meseci, strateg crno-belih Savo Milošević nema pritisak prelaznog roka. Oduševljen je uslovima u Antaliji. Očekuje dogovor sa Rajkovićem...

 Savo-Milosevic-FK-Partizan-pripreme-zima-2020-Belek-sportske-vesti. Izvor: MN PRESS

/od izveštača MONDA sa priprema Partizana - Vladimira Sukdolaka/

Trener Partizana Savo Milošević nalazi se u situaciji u kojoj je bilo malo njegovih prethodnika.

Na početku priprema ima ekipu na okupu, pokrivenu na svim pozicijama. Određena mesta dodatno će se pojačati tokom prelaznog roka, dok odlazaka bitnih igrača, prema rečima direktora Miloša Vazure i šefa stručnog štaba, neće biti.

Možda će vas zanimati

Ostaje, doduše, opcija da se Partizan odrekne ključnih igrača iz prvog dela sezone u slučaju bogatih ponuda, onih koje se ne odbijaju. Ukoliko se to dogodi, ni "valjak" neće žaliti novac za adekvatnu zamenu.


Milošević je letos bio u potpuno drugačijoj poziciji…

"Ovo je raj… Presrećan sam što za razliku od prethodnika nemam tu vrstu pritiska. Letos su nam se planovi menjali bukvalno na tri dan", počeo je Milošević.

Igrače Partizana čeka paklen posao u Turskoj i Kataru.

"Intenzitet trenažnog procesa biće 20 odsto jači nego što smo radili u Sloveniji. Sećate se, vrteli ste tada glavom, događaji su pokazali da smo bili u pravu. Što se tiče tehničko-taktičkog dela - biće malo više promena, u ritmu igranja četvrtak-nedelja nismo imali priliku da radimo neke stvari. Od sutra ćemo svaki sekund treninga raditi sa 100 odsto mogućnosti", počeo je trener Partizana.

Uz sve to i uslovi u hotelu "Sueno" su vrhunski.

"Uslovi su fenomenalni. Čak je i previše luksuzno za pripreme sportista, jer, ipak, smo došli ovde, da radimo, da treniramo i da se što bolje spremimo. Nisu nam potrebne zvezdice, već mir i uslovi za rad", nastvaio je Milošević.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


Cilj je da se igra Partizana još više unapredi u odnosu na prvi deo sezone. Najvažnije je, prema rečima Miloševića, da se nadograde brzine!

"Letos sam govorio o raznim brzinama u toku igre. Dovođenjem igrača sa određenim karakteristikama ubrzali smo igru. Postoji, međutim, i brzina reakcije, donošenja odluka... Sve one proizilaze iz prve - moramo snagu da podignemo na optimum. Ideja je da se obim trke koji smo postigli (često bio iznad 11 km) malo smanjimo. Istraživanja su pokazala da toliki obim trčanja nije dobar. Vrhunske ekipe smanjuju obim, povećavaju intenzitet: eksplozivnost, sprinteve... U skladu s tim biće i naši treninzi".

Na pitanje da li je to naučio iz igračkih dana u najjačim ligama sveta, Milošević je odgvorio šaljivim tonu.

"Bio sam fudbaler u prošlom veku! Kondicioni trener Marko Stojanović pokazao nam je da se u formuli iz 1951. gume menjali za 67 sekundi, a da se danas to radi za 2-3 sekunda. Isto vam je i u fudbalu…", slikovito je objasnio trener Partizana.

Slobodan Rajković je i dalje želja crno-belih. Partizan će ga čekati dok god situacija to bude dozvoljavala.

POSEBNO ZA MARKOVIĆA I MILETIĆA

Nemanja Miletić i Lazar Marković, dvojica igrača koji su jesenas zaradili povrede, radili su u ponedeljak odvojeno od ostatka ekipe, pod posebnim režimom rada: "Lazarov voljni momenat nije bio sporan ni kad je došao, međutim, želja je bila izan mogućnosti, što je verovatno i dovelo do povrede. Biće u specijalnom režimu rada: ne želimo negativna iznenađenja", rekao je Milošević.

"Očekujem da se situacija oko transfera Rajkovića reši vrlo brzo... Bukvalno, pričamo o danima. Čekao sam Asana dva, Natha dva i po, a Lazara Markovića tri meseca.Ne možete da budete odrični. Nismo klub koji ima milione za bacanje, država koja ima idealan fudbalski ambijent, moramo nekim stvarima da se povinujemo. Da budemo jako strpljivi! Rajkovićev ljudski i igrački kvalitet apsolutno zadovoljava ono što mi tražimo u Partizanu. Ako dođe, doneće nam kvalitet - na terenu i van njega", uveren je Milošević.

Nemanja Miletić gotovo sigurno ostaje u Humskoj do kraja sezone.

"Ne tražimo desnog beka. Situacija je takva da Nemanja 99 odsto ostaje", jasan je strateg beogradskog kluba.

Partizan će u Antaliji odigrati dve kontrolne utakmice - protiv Krakovije 22. januara i Ružomberoka četiri dana kasnije, dok će ostatak kontrolnih utakmica odraditi tokom drugog dela priprema u Kataru.

"Ne pridajem veliki značaj prijateljskim, a još manje insistiram na rezultatu. Nećemo u tim utakmicama da definišemo startnih 11, mada, dosta toga se jesenas iskristalizovalo. Suština je da sprovedemo plan u delo. Rekoh, niko neće da bude u stanju da igra 90 minuta", rekao je Savo Milošević.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC