• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaustavili favorita: Prosinečki u Kajzeriju debitovao ''nulom''

Autor mondo.rs

Doskorašnji selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki debitovao je na klupi Kajzerija u kup utakmici, a nakon 90 minuta fudbala nije bilo pogodaka.

 Robert-Prosinecki-debitovao-Kajzeri-Fenerbahce-0-0- Izvor: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Došao je u Kajzeri, tim u kom je nekada radio, da spašava šta se spasiti može. Poznat kao trener velike energije, bio je logičan izbor za ekipu koja će se boriti za opstanak u Turskoj.

Derbi Roberta Prosinečkog dogodio se u drugom takmičenju, nacionalnom kupu te zemlje. Protivnik je bio jedan od najtežih mogućih, Fenerbahče. Ipak, mreža je sačuvana, a nada o prolasku u narednu fazu će ostati i do revanša.

KAJZERI - FENERBAHČE 0:0

Možda će vas zanimati

Turski kup je stigao do osmine finala. Trenutno se u njemu nalazi 16 ekipa koje se bore za mjesto u narednoj fazi, a među tim ekipama je i Kajzeri, davljenik u prvenstvu.

Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde uspio je da trgne svoju ekipu. U goste im je stigao Fenerbahče, jedan od najvećih klubova u zemlji i tim koji juri ka svim trofejima, ali je domaćin ostao neporažen.

Gosti su na ovom meču imali posed lopte na svojoj strani, terensku inicijativu i više prilika pred golom rivala, ali je rezultat ostao isti kao i na početku susreta. Kajzeri je uspio da sačuva mrežu nakon više od mjesec dana i čak 16 primljenih golova na posljednje četiri utakmice.

Meč bez golova značiće igračima Kajzerija. Njima rezultat u kupu sigurno nije u prvom planu, ali ako se 21. januara pojavi mogućnost da eliminišu klub iz Istanbula, sigurno će je prihvatiti.

Tokom dosadašnjeg dijela sezone Kajzeri je osvojio samo 10 bodova, iz 17 odigranih mečeva. U narednom kolu će gostovati Alanjisporu, dok će im nakon revanša u kupu uslijediti jedna od najbitnijih utakmica u sezoni. Tada će protiv Ankaragučua imati šansu da pobjegnu sa dna tabele.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC