• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lažni agenti u fudbalu: Ruskinja platila 5.450 evra da sin ode u Njukasl!?

Autor mondo.rs

"Sve je veoma konfuzno za nas jer koriste imena pravih fudbalskih agenata", požalio se jedan mladić iz Egipta koji je takođe prevaren.

 Lazni-agenti-u-fudbalu-proba-Njukasl-junajted-za-5.450-evra-sportske-vesti Izvor: Guliver/Jan Kruger/Getty Images

Verovatno vam je poznata priča o tome kako je Lacio za transfer Stefana de Fraja jednom prevarantu poslao 2 miliona evra, umesto na račun Fejnorda, a ako jedan od najvećih klubova u Italiji nasedne - šta tek onda očekivati od mladih fudbalera koji jure karijeru?

Takvih primera je sve više, zbog čega je reagovao Svetski sindikat fudbalera (FIFPro) koji je sve svoje članove obavestio da paze na dva lažna agenta - Paskala Karbona i Mišela Karemijea.

Možda će vas zanimati

FIFPro navodi da je dobio hiljade žalbi od igrača i njihovih roditelja koji su plaćali ogroman novac ljudima koji su se "pretvarali da organizuju probe" u fudbalskim klubovima, a naravno do njih nikada nije dolazilo.


Karbon i Karemije zapravo postoje, oni su registrovani agenti u Francuskoj, ali su "lažni agenti" uzimali njihova imena i njihov identitet koristili za ilegalne aktivnosti.

Oni su čak napravili veb-sajtove lažnih agencija, koje izgledaju verodostojno- sadrže sve potrebne informacije uz video snimke i fotografije, s igračima su komunicirali putem društvenih mreža i mejla, tako da nije iznenađenje što su se mnogi prevarili.

Jedan mladi fudbaler iz Senegala je ispričao da su mu poslali dokumente za Kardif siti i tražili mu da plati 2.980 evra, kako bi potpisao ugovor, pa je njegova ujna platila depozit - pozajmivši novac.

"Kad se ništa nije desilo, tražio sam novac nazad. To je bilo veliko razočaranje za mene i moju ujnu koja je htela da pomogne", ispričao je ovaj momak koji je želeo da ostane anoniman, potvrdivši da naravno nikada nije došao ni blizu Kardifa.

Jedna majka iz Rusije je prošla još gore pošto je platila 5.450 evra da njen sin ode na probu u Njukasl junajted, što se naravno nije desilo.

Izvor: Dilok Klaisataporn/iStockphoto


"Prvo smo morali da platimo 210 evra za taksu za registraciju, pa 740 za zdravstveno osiguranje, a na kraju 4.500 evra za smeštaj. Ako ne platimo, nećemo dobiti dokumente, tako su nam rekli", požalila se žena iz Rusije, dok je prevaren i jedan Egipćanin.

"Rekao mi je da ću dobiti šansu da odem na probu. Kada sam otišao na sajt i proverio informacije video sam da su te priče u stvari lažne. Isto sam pročitao na drugim sajtovima", kazao je on i dodao:

"Sve je veoma konfuzno za nas jer koriste imena pravih fudbalskih agenata".

Nadamo se da niko iz Srbije nije naseo na ove ponude lažnih agenata...

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC