• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sanogo vraćen u Beograd, Zvezda gleda ka Italiji, ali i traži kupce

Autor Jovan Terzić

Mitar Mrkela o tekućem prelaznom roku.

 Crvena-zvezda-prelazni-rok-zima-2020-transferi-Mitar-Mrkela. Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

/Od novinara MONDA iz Beleka/

Nije dobro počela saradnja Sekua Sanoga i Crvene zvezde.

Iskusni defanzivni vezista iz Obale Slonovače povredio se tokom treninga na pripremama u Turskoj, a čini se da je situacija ozbiljnija nego što se u prvi mah činilo. 

Možda će vas zanimati

Generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzić, rekao je nedavno da će bivši igrač Jang bojsa pauzirati desetak dana, međutim, njegov kolega sportski direktor, Mitar Mrkela, izneo je lošije vesti o Sanogu. 


"Sanogo je dobio jak udarac kolenom u butinu i vratio se u Beograd, jer ovde nismo imali odgovarajuću aparaturu. Tamo će nastaviti lečenje i rad sa kondicionim trenerom. Stepen povrede znaćemo kada splasne hematom".

Mrkela je ponovio da klub neće dovoditi igrače ukoliko ne bude prethodno prodao nekoga, međutim, turskim Belekom pronela se priča da Dejan Stanković želi još jednog defanizvnog vezistu i to iz Italije, zemlje u kojoj je ostavio dubok trag kao igrač i čije tržište odlično poznaje. 


"Prelazni rok se planira unapred, uvek postoje neka rešenja i igrači koji su praćeni u poslednjih šest meseci ili godinu dana i ukoliko se oslobode neka mesta, možda neko dođe. Kako stvari sada stoje, mislim da se to neće dogoditi", ostao je "zakopčan" sportski direktor srpskog šampiona. 

I STANKOVIĆ NA POZAJMICI

U finišu zimskog prelaznog roka Zvezda je odlučila da na pozajmice prosledi trojicu igrača. Pisali smo već da će golman Nikola Vasiljević nazad u Radnik iz Surdulice, mladi napadač Nikola Krstović u Grafičar, dok će golman Aleksandar Stanković do leta biti u Napretku iz Kruševca.

Na konkretno pitanje ima li Dejan Stanković još neku želju ove zime, osim Sanoga koji je već angažovan, rekao je:

"Uvek ima promena kada dođe novi trener. Stanković ima svoje želje, ali nije sve moguće sprovesti već u ovom prelaznom roku. Radimo i trudimo se, tu je tek 20 dana. Igrači su dobili ogroman broj informacija i usvajaju ih. Mislim da je prvo poluvreme protiv Ludogoreca ono čemu se teži i kako bi Zvezda trebalo da izgleda".

Ponovio je su crveno-beli ove zime imali ponude za Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova, ali da one nisu zadovoljile očekivanja kluba. 

Nada se, ipak, da će u narednih nekoliko dana jedan od dvojice pomenutih napadača napustiti "Marakanu", pošto je uz Tomanea prevelika konkurencija imajući u vidu da će Dejan Stanković, poput Vladana Milojevića, forsirati taktiku sa samo jednim špicem.

"Špicevi su posebna kategorija igrača, njima treba stalna pažnja, čak i kada ne daju golove. Tri špica su previše i zato se stvarno nadam da ćemo u ovom prelaznom roku prodati bar jednog, jer je svaki od njih pomalo nezadovoljan. Zato smo i procenili da je za Krstovića bolje da ode na pozajmicu u Grafičar".

Tokom Mrkelinog razgovora sa novinarima tema su bili i mladi igrači koji se nameću, Željko Gavrić, Veljko Nikolić i Marko Konatar.

"Mladi igrači ostavili su veliki utisak na mene. Napravili su ogroman napredak u poslednjih šest meseci. Veljko Nikolić je i letos bio planiran za veću minutažu, ali se nažalost povredio. Složio bih se sa Zvezdanom Terzićem da su on i Gavrić u ovom trenutku naši najbolji igrači, bar na prirpemama".

Neizvesno je, ipak, hoće li levi bek Konatar ostati u prvom timu ili će poput Strahinje Erakovića biti vraćen u Grafičar.

"Konatar je neko ko je ostavio jako dobar utisak na stručni štab i u narednih nekoliko dana doneće se odluka da li će ostati u Zvezdi, a to će zavisiti od procene koliku bi minutažu mogao da dobije u prvom timu".

Priznao je sportski direktor Zvezde da prethodni prelazni rok nije najbolje odrađen ako se gleda pojedinačan učinak igrača koji su dovedeni.

"U ovom trenutku veliku vrednost mogu da imaju samo mladi igrači. Mi zbog povrede Veljka Nikolića u avgustu nismo imali igrača koji bi sada mogao da ima veliku tržišnu vrednost. Dovodili smo igrače koji će moći da donesu rezultat. Rezultatom možemo biti zadovoljni, ali gledajući pojedinačno pojačanja, možemo reći da smo sa pojedinima podbacili".

Za kraj, o otpisanima - Radživu van La Pari i Žanderu.

"Stanković je imao dobro mišljenje o La Pari i on je bio visoko u njegovim planovima, ali na treninzima nije pokazao strast i odlučnost. Nije ispunio minimum Stankovićevih zahteva. Žander je po mišljenju struke dobar igrač, ali prati ga ona 'ruka' iz Atine i novi stručni štab nije želeo da se opterećuje tim teretom već na svom početku rada", objasnio je Mrkela. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC