• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Italije se prisetio: Nisam želeo da igram za Sampdoriju

Autor mondo.rs

Selektor Italije se prisetio kako je izgledao njegov odlazak u tim iz Đenove.

 Selektor-reprezentacija-Italije-Roberto-Mancini-Nisam-ni-zeleo-da-igram-za-Sampdoriju Izvor: CLAUDIO VILLA/GETTY IMAGES EUROPE, Getty Images/Claudio Villa

Sada je na poziciji selektora Italije, godinama je trenersku karijeru gradio u velikim klubovima, ali mnogi smatraju da nikada neće dostići ono što je radio kao igrač.

Nekadašnji ofanzivac je tokom kariejre igrao za Bolonju, Sampdoriju, Lacio i Lester, u kom je kratko bio na pozajmici. Sa Sampdorijom i Lacijom, u dresovima po kojima ga mnogi i danas pamte, osvajao je trofeje i sticao svetsku slavu.

Možda će vas zanimati

Ipak, nije moralo da bude tako. Roberto Manćini se prisetio kako je došlo do njegovog transfera iz Bolonje u Sampdoriju i kako je, samo nekoliko meseci ranije, mislio da je to nemoguće.


''Igrali smo sa Bolonjom protiv Đenove. Nije mi se svideo grad. Prelazili smo most Morandi, a ja sam pomislio kako nikada neću igrati u ovakvom gradu. Dva meseca kasnije sam potpisao ugovor sa Sampdorijom. Ostao sam u tom timu narednih 15 godina!'', kaže legendarni fudbaler.

Za razliku od Đanluke Vialija, siniše Mihajlovića i još nekih svojih saigrača, on nije otišao u veći klub kada je Sampdorija počela da slabi. Osetio je da to nije pravi potez i Đenovu je napustio tek u finišu karijere, kada se preselio u Rim.

''Mogao sam da osvojim više torfeja, ali ne žalim. Upoznao sam Paola Mantovanija, predsednika koji je bio sjajna osoba. bio je pedeset godina ispred svog doba. On je bio dobar čovek, Sampdorija je bila naša porodica i sve što smo uradili ga je usrećilo. Zato je u Đenovi bilo lepo'', završio je sadašnji selektor Italijana.

Tokom decenije i po u Sampdoriji, Manćini je osvojio prvenstvo, četiri nacionalna kupa, italijanski Superkup i Kup pobednika kupova. Takođe, igrao je finale Kupa evropskih šampiona u kom nisu uspeli da stignu do pehara.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC