• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Tadić: Šta ću u Barseloni?

Autor mondo.rs

Kapiten Ajaksa se ne libi velikih reči i još većih ciljeva.

 Dušan Tadić: Šta ću u Barseloni? Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Dušan Tadić se sprema da povede Ajaks u "bitku" protiv Hetafea. Mečevi šesnaestine finala Lige Evrope slede i srpski reprezentativac ne krije da želi da vidi njegovu ekipu kako ide do samog kraja.

Ipak, kapiten "kopljanika" je za holandske medije prvi put otvoreno progovorio na temu Barselone. Tadić je bio na meti slavnog kluba, ali na kraju do transfera nije došli.

Možda će vas zanimati

Momak iz Bačke Topole kaže da nije bilo potrebe za prelaskom u tim za koji nastupa Lionel Mesi.

“Nisam bio iznenađen što je Barsa želela da me pozajmi na šest meseci, jer verujem u sebe i imao sam odličnu prethodnu sezonu", rekao je srpski reprezentativac i potom nastavio da obrazlaže svoje viđenje situacije.

"Rekao sam hiljadu puta da je Ajaks moj klub i da nema razloga da idem u Barselonu, jer u Amsterdamu imam sve što želim. Ujedno sam pod ugovorom do 2026. godine”, rekao je Tadić medijima u Holandiji.

Ajaks je prošle sezone igrao spektakularan fudbal i minuti su ih delili od plasmana u finale Lige šampiona. Na kraju se Totenhem ipak isprečio, a u novoj sezoni su "kopljanici" nadmetanje u elitnom takmičenju završili već u grupnoj fazi.

Prešli su u Ligu Evrope, gde ih čeka Hetafe, za koji nastupa i naš Nemanja Maksimović.

“Naravno da svi želimo da igramo u Ligi šampiona, Ajaks pripada tom takmičenju. Ali, evropski fudbal je evropski fudbal i imamo veliku šansu za novo dokazivanje u velikom takmičenju, pred očima celog sveta. Ako smo gladni uspeha, mogli bismo da napravimo veliki uspeh. Ajaks je to pokazao 2017. godine, kada je došao do finala Lige Evrope", kaže Tadić.

Međutim, on se ne libi velikih reči - Ajaks će jurišati na sve trofeje!

“Naš cilj za ovu sezonu je tripla kruna. Ajaks uvek ide na najviše ciljeve. Posle nesrećnog ispadanja iz Lige šampiona, sada nam je plan da osvojimo domaću titulu, domaći kup i Ligu Evrope. Bio bi to fantastičan uspeh na dar našim navijačima. Neće biti lako, ali ići ćemo korak po korak. Ako osvojimo samo duplu krunu, biće i to uspeh iznad uobičajenog."

Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, GULIVER/GETTY IMAGES/DAVID RAMOS

Tadić je ove sezone do sada zabeležio 14 golova i 20 asistenciju u svim takmičenjima. Mnogi su to protumačili kao slabiju formu nego prošle godine.

“Sigurno je da mogu bolje, ali to važi za sve nas. Prošla sezona je bila fenomenalna, pa sada svi imaju veoma visoka očekivanja od mene. Sa devet golova i 14 asistencija (u domaćem prvenstvu, prim. aut.) nemam tako lošu statistiku, mada to nije nešto čemu pridajem veliku važnost. Nekad može da se doprinese ekipi i bez pogodaka i “nameštanja” golova”, zaključio je Dušan Tadić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC