• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdan Terzić: Bio bih zadovoljan i Ligom Evrope, Deki me oduševio!

Autor Milutin Vujičić

"Ne znam da li ću dočekati izgradnju stadiona na ovoj poziciji u Zvezdi jer su ovde uvek trusna vremena", poručio je generalni direktor Crvene zvezde.

 Zvezdan Terzić: Bio bih zadovoljan i Ligom Evrope, Dejan Stanković me oduševio! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavlja ovog 4. marta jubilarni 75. rođendan, a tom prilikom najboljima kolektivima i sportistima su uručene nagrade.

Za najbolji klub u prethodnoj godini izabran je fudbalski klub Crvena zvezda koji je osvojio novu šampionsku titulu, a sa Vladanom Milojevićem plasirao se drugi put uzastopno u Ligu šampiona, dok odlično "gura" i u novom prvenstvu gde beži Partizanu čak 11 bodova.

Možda će vas zanimati

Tim povodom na "Zvezda TV" gostovao je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić koji je navijačima čestitao klupski rođendan i rekao da je Zvezdi poželeo novo šampionsko slavlje.

"Mi smo najveći klub na ovim prostorima i moramo biti šampioni, tako nalažu apetiti navijača Zvezde. Porasli su apetiti, svi žele Ligu šampiona, ali biće teške kvalifikacije. Probaćemo da ponovimo uspehe, a ja bih bio zadovoljan i učešćem u Ligi Evrope", poručio je Zvezdan Terzić koji je kazao da je konkurencija u Ligi šampiona izuzetno jaka.

"Nikada nije bio veći finansijski jaz između najvećih i srednjih klubova. To su klubovi koji imaju budžet od milijardu, pokupovali su najbolje, ko kaže nije sve u novcu - ne poznaje današnji biznis".

Po njegovom ukusu je drugo po rangu takmičenje u Evropi, ali da je svakako i dalje cilj učešće u Ligi šampiona koje će Zvezda pokušati da stekne novom titulom u Superligi.

"Liga Evrope je prava takmičarska i sportska mera, gde bismo bili ravnopravni. Ako se uzme kvalitet naš i protivnika, kao i budžeti - to je to. Izbacivali smo mi Kopenhagen, Salcburga, Jang Bojsa, ali svi su oni imali velike budžete. Ako se ukaže šansa za Ligu šampiona - mi ćemo je igrati, ali opet kažem da je to borba Davida i Golijata", objasnio je generalni direktor Zvezde.

Terzić je dodao i da je svestan toga da se navijači pitaju "kad će Zvezda opet biti prvak Evrope", ali da su u klubu navikli da žive s takvim pritiskom.

Veliki je sada i na Dejanu Stankoviću koji je krajem decembra preuzeo klub od Vladana Milojevića i u prve četiri utakmice zabeležio je dve pobede i dva remija, a razlika u odnosu na Partizan zadržana je i posle "večitog" derbija (0:0).


"Posle ovog remija protiv Partizana napravljen je ogroman korak ka tituli. Zadržali smo 11 bodova i zadovoljan sam, posebno prvim poluvremenu, možda smo navijačima ostali dužni to drugo poluvreme i to ćemo popraviti u trećem derbiju sezone. Dejan Stanković je već prevazišao moja očekivanja. On je početnik, ovo mu je prvi posao kao trenera, a iz dana u dan će biti sve bolji i bolji", kazao je Zvezdan Terzić i zahvalio navijačima na podršci.

Kazao je da bi voleo da ih više bude na Zapadu, a da će u klubu to probati da poprave u budućnosti, dok se dotakao i novog stadiona o kom se priča već neko vreme.

"Ne znam da li ću dočekati izgradnju stadiona na ovoj poziciji u Zvezdi jer su ovde uvek trusna vremena. Naša obaveza je da gledamo pet, deset, dvadeset godina unapred… Imamo potencijal u ovih 16,5 hektara, ali mi samo koristimo zemljište na kome je 'Marakana'. Imamo korake i u naredne dve godine sve papirološki treba da rešimo u skladu sa zakonom, kako bismo bili pregovarač sa dobrom pozicijom sa stranim investitorima", kazao je Terzić i dodao šta misli pod tim...

"Novi stadion je neophodan, vidimo kako na ostalim stadionima postoje ozbiljni tržišni prostori. Imamo stadion na najelitnijoj lokaciji, ali nema komercijalnih sadržaja. To je nedopustiv luksuz za funkcionisanje kluba. Znate da je odrađen konkurs za rekonstrukciju stadiona, a naše je da uradimo imovinsko-pravnu situaciju oko stadiona jer ima dosta nerešenih statusa sa firmama".

"Prvo to da rešimo, pa onda sve ostalo", zaključio je Terzić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC