• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sulud plan UEFA: Euro u gradovima sa velikim bolnicama?!

Autor mondo.rs

Evropska fudbalska unija (UEFA) još ne razmatra opciju odlaganja Evropskog prvenstva u fudbalu. A ovo je "genijalni" plan.

 Korona-virus-UEFA-ne-planira-odlaganje-evropskog-prvenstva-u-fudbalu Izvor: LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver
U Evropi svakog dana umire neko od korona virusa,  a raste i broj zaraženih. Iako se mnogi događaji otkazuju, UEFA za sada i ne pomišlja na opciju da odloži se ovogodišnje Evropsko prvenstvo, koje bi trebalo da bude održano za tri mjeseca.

Zanimljivo je da bi ovogodišnji EURO trebalo da bude otvoren u Italiji, zemlji koja je poslije Kine najviše pogođena korona virusom i koja je sada cijela "pod ključem". U Italiji je trenutno više od 10.000 zaraženih, a umrlo je više od 630 ljudi, a samo juče je umrlo 200!

Možda će vas zanimati

Ali, to za UEFA nije zabrinjavajuće. Prema saznanjima Asošiejted presa, UEFA je uputila apel vladama evropskih država da stvore uslove kako bi Evropsko prvenstvo moglo da bude održano i to sa gledaocima i demantuje da se planira odlaganje Evropskog prvenstva za narednu godinu
Dok u Italiji, u kojoj bi trebalo da bude odigrana prva utakmica Eura (koje se prvi put igra po cijeloj Evropi), dnevno umire na desetine ljudi, a sve evropske zemlje svakog dana prijavljuju povećanje broja zaraženih virusom korona, kaao i nove slučajeve zaraze, UEFA se poziva na neke navodne preporuke i procene Svjetske zdravstvene organizacije da se EP ipak može održati.

Predstavnik Evropske kuće fudbala izjavio je za AP da UEFA nije dobila nijedan zahtjev iz bilo koje zemlje da turnir bude odložen.

"Nijedan zahtjev iz bilo kojeg nacionalnog saveza o odlaganju takmičenja nismo dobili", kažu u UEFA.

Prema saznanjima AP-a, UEFA ima ideju da gradovi-domaćini budu oni koji imaju dovoljno bolničkih i hotelskih kreveta(!), dakle oni gradovi koji obezbijede dovoljne kapacitete za liječenje eventualno oboljelih od korona virusa.

Ako je ovaj plan zaista tačan, onda neko u UEFA ima stvarno bolestan um! Zamislite samo 12 evropskih gradova u 12 država, na hiljade ljudi... koliko je to potencijalno zaraženih!

Jasno je zašto UEFA ne pada na pamet da odloži EURO. Novac je, naravno, presudan. Sponzori, multinacionalne korporacije bogatije i moćnije od većine država, u taj događaj su već uložili ogromna sredstva, a i oni i UEFA nadaju se da će se ta ulaganja oploditi još većim zaradama.

Zdravlje navijača i njihovi životi, očigledno, nisu uzeti u obzir prilikom kalkulacije.

AP citira anonimni izvor iz UEFA koji otkriva da će ta organizacija uzeti domaćinstvo gradovima koji ne mogu da garantuju bolničke kapacitete i sigurnost protiv zaraze koronavirusom i da ga daju onima koji mogu.

Da sve bude još luđe, UEFA se poziva na neke navodne procjene Svjetske zdravstvene organizacije, koji je, pak, javno i zvanično objavio da ne očekuje da će se širenje korone zaustaviti do 12. juna, kada Euro počinje u glavnom gradu države u kojoj je koronavirus već sada napravio katastrofalne posljedice.

Uz sve ovo, veliko je pitanje i šta će biti sa utakmicama u baražu, jer su mnoge zemlje uvele restrikcije i zabrane ulaska iz rizičnih zemalja. Ovo se direktno odnosi na srpsku reprezentaciju, koja ima nekolicinu igrača iz italijanskih klubova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC