• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anjeli dramatičan: Ovo je najveći izazov sa kojim se fudbal ikad suočio!

Autor Pavle Knežević

Fudbal stoje, pa tako i prihodi klubova, što ih dovodi u egzistencijalnu opasnost

 Andrea Anjeli dramatičan: Ovo je najveći izazov sa kojim se fudbal ikad suočio! Izvor: Guliver/Getty Images/Valerio Pennicino, Valerio Pennicino/Getty Images Europe

Predsednik Juventusa Andrea Anjeli izneo je prilično mračno upozorenje, a to je da je virus korona "najveći izazov sa kojim se fudbal ikad suočio".

Fudbalska takmičenja prekinuta su širom planete (uz poneke izuzetke) zbog pandemije kovida-19, bolesti koja je do sada odnela više od 25.000 života.

Možda će vas zanimati

Više od 9.000 tih smrti desilo se u Italiji, zemlji koja je najteže pogođena virusom. Tamošnji klubovi su se nadali da će takmičenje moći da se nastavi 3. maja, ali je predsednik Fudbalskog saveza Gabrijele Gravina odbacio tu mogućnost. Ministar sporta Vinćenco Spadafora potvrdio je kasnije to.


Anjeli, koji je predsednik Evropske asocijacije klubova (ECA), upozorio je sve klubove da se suočavaju sa egzistencijalnom pretnjom.

On je u pismu koje je ECA uputila svojim članovima, a u koje je Rojters imao uvid, naveo da se svi klubovi suočavaju sa velikim preprekama pošto se suspenzija nastavlja.

"Svi smo mi fudbalski funkcioneri koji su odgovorni za dobrobit i održivost klubova kojima upravljamo, a koji se suočavaju sa pravom egzistencijalnom pretnjom", napisao je ovaj 44-godišnjak, koji se nalazi u samoizolaciji nakon što je otkriveno da su zaraženi fudbaleri Juventusa Danijele Rugani, Blez Matuidi i Paulo Dibala.

"Pošto fudbal sada stoji, stoje i naši prihodi, od kojih zavise plate igrača, osoblja, ali i drugi operativni troškovi. Niko nije imun, a vreme je od ključnog značaja. Ove brige su najveći izazov sa kojim se naša industrija ikad suočavala. ECA razmatra načine na koji fudbal može da se nastavi sa igranjem na nacionalnim i evropskim nivoima, a traži i načine da pomogne finansijama kluba u vreme društvene i ekonomske krize", napisao je Anjeli.

On je dodao da su razgovori sa UEFA oko licenciranja i finansijskog fer-pleja i pristupa koji bi trebalo da se zauzmu.

Evropsko prvenstvo 2020. odloženo je za 2021. a isto pomeranje doživele su i Olimpijske igre u Tokiju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC