• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar-Sarajevo 0:0

Derbi meč Željezničar- Sarajevo završen bez golova.Čak tri crvena kartona!

 Željezničar-Sarajevo 0:0 Izvor: MONDO

Gradski rivali Željezničar i Sarajevo odigrali su 96. derbi meč, koji je završen bez golova.

I poslije ovog duela rivali su ostali izjednačeni. Obe ekipe imaju po 29 pobjeda, dok je današnji derbi bio 38. sa neriješenim ishodom. Opšti je utisak da je Željezničar imao više od igre,a najbolju priliku propustio je Višća deset minuta prije kraja kada je promašio prazan gol sa samo pet metara.

Gosti mogu biti zadovoljniji bodom jer su im iskljućena dva igrača poslije pola sata igre, dok je na drugoj strani domaći tim igrao s igračem manje. U 30. minutu je igrač Sarajeva Muharemović dobio drugi žuti karton poslije starta nad Markovićem. Poslije toka sukobili su se Popović i Gutić,a glavni sudija meča Kaplan im je podijelio crvene kartone.



Utakmici nisu prisustvovali gostujući navijači, koji su meč pratili na stadionu "Koševo" putem video bima.

Inače derbi je imao i krvavu uvertiru pošto je jedan navijač Sarajeva ubodem u vrat u tramvaju.

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Marković, Mešić, Kerla (Savić 46'), Radovanović, Ćulum, Svraka (E. Čolić 70'), Bešlija, Zeba, Višća, Popović. Trener: Amar Osim.
SARAJEVO: Hamzić, Arsenijević, Muharemović, Torlak, Gutić, Džakmić, Ihtijarević (Nuhić 80'), Šćepanović, Kojašević (Trebinjac 91'), Avdić (Jahović 60'), Hamzagić. Trener: Mirza Varešanović.

Amar Osim trener domaće ekipe poslije meča je rekao kako je zadovoljan osvojenim bodom.

" Moram biti zadovoljan bodom, iako smo sat vremena imali igrača više. Zahvaljujući tome nismo izgubili utakmicu. U drugom dijelu je bilo previše nervoze, nedostatak svježine i nedostatak kvaliteta što je i najveći razlog što nismo dobili utakmicu. Smatram da su prestrogo isključeni igrači, jer dva faula ne zaslužuju tri crvena kartona. Nama je to išlo u korist bolje nego da nam je svirao penal. Nismo to znali iskoristii i sami sebi smo krivi. Čestitam na borbenosti igračima Sarajeva, njima je ovaj bod bolji, iako je matematički sve isto", rekao je Osim.

Na drugoj strani njegov kolega na klupi Sarajeva bio je itekako zadovoljan bodom obzirom da je ostao bez dvojice igrača na terenu.

"Ovaj bod nam je kao pobjeda i njega poklanjamo našim navijačima. Crveni kartoni su nas poremetili u mnogome. Šćepanović i Džakmić su igrali pozicije koje nisu njihove prirodne, ali nas to nije poremetilo i uspjeli smo da ne primimo gol. Nismo izlazili visoko jer smo znali da Željo ima opasne bočne igrače, Višću i Bešliju i glavni cilj je bio njih zaustaviti. Znali smo da se njihova igra svodi na to da Popović primi loptu i odigra za Zebu, a ovaj na lijevi ili desni bok. Zatvorili smo to i zaslužili ovaj bod", rekao je Varešanović.


REZULTATI 11. KOLA PREMIJER LIGE BiH

Široki-Čelik 2:2

/ Barišić 46, Jusić (ag) 83-Obuća 2, Duro 17/

Željezničar-Sarajevo 0:0

Subota:
Rudar - Sloboda 3:0 (1:0)
/Gavarić (ag) 36, Kovačević 53, Džafić 55/

Olimpik - Borac 0:0
Zvijezda - Budućnost 0:0

Travnik - Zrinjski 2:1 (0:0)
/Fajić 62, Zatagić 80 - Lendrić 88/

Leotar - Slavija 2:1 (1:1)
/Bošković 42, Knežević pen 48 - Radovanović 13/

Drina - Velež 2:0 (1:0)
/Đelmić 25, Ristić 63/

TABELA: Borac 24,Sarajevo 21, Široki 19, Željezničar 19, Zvijezda 18, Travnik 18, Olimpik 17, Slavija 16, Rudar 16, Leotar 14, Zrinjski 13, Čelik 13, Sloboda 11, Budućnost 11, Velež 10, Drina 7.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC