• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Rokade i malo golova

Tek što smo pohvalili fudbalere superligaških klubova za učinak u 8. kolu, već 9. kolo nas je vratilo u realnost.

 Superliga u brojkama: Rokade i malo golova Izvor: MONDO

Samo osam golova, jedan od najmizernijih učinaka u dosadašnjem toku sezone (isto toliko je dato i u 2. kolu).
Ipak, ovog puta nećemo biti prestrogi prema igračima, jer mnogi od njih nisu imali sreće ili umješnosti da se upišu u strijelce. Istina, proteklog vikenda bili su idealni uslovi za igru, ali nije da nisu htjeli ili da se nisu trudili.

Tako smo, recimo, u "vječitom derbiju" osim jednog gola, vidjeli i stativu i prečku za obje ekipe, Vojvodinu baš nije htio gol protiv OFK Beograda (promašen penal, pogođena stativa, sijaset šansi koje ulaze u kategoriju velike...), Borac je dao dva gola protiv Inđije, ali su oba poništena, Smederevci su takođe promašivali protiv kulskog Hajduka...

Dakle, želja je postojala i zato ovog puta nema žestoke kritike. Za neka prethodna kola, odnosno za većinu njih, bilo je osnova za oštrije tonove u tekstu. Sada ćemo biti blagi.

Ovo, 9. kolo, naravno, obeležio je najveći duel u srpskom fudbalu između Crvene zvezde i Partizana, ali je najbolji fudbal viđen u nedjelju, na dve utakmice: Spartak - Rad 1:2 i Vojvodina - OFK Beograd 0:0.

Partizan je ponovo bio bolji od Crvene zvezde i opet je na vrhu tabele. Crno-bijeli nisu poraženi u "vječitom derbiju" na stadionu komšija već treći uzastopni put, tačnije ne da nisu poraženi, nego su sva tri puta pobijedili. Gol koji je postigao Almami Moreira je prvi gol koji je Crvena zvezda primila još od meča u 4. kolu protiv BSK iz Borče. Dakle, Saša Stamenković je savladan poslije 471 minuta.

A najviše razloga za slavlje imao je reprezentativac Radosav Petrović. On je produžio uspješnu seriju protiv Zvezde - odigrao je pet derbija i u svih pet je pobijedio! Podatak kojim ne bi mogli da se podiče ni mnoge legende FK Partizan.
To je bio, ujedno i prvi poraz Zvezde ove sezone, tako da je sada jedina neporažena ekipa Vojvodina. "Lale" su mogle da se približe vječitima na samo bod zaostatka, ali su odigrale samo 0:0 sa OFK Beogradom.

Ta dva rezultata i pobjeda Rada u Subotici uslovila su i rokade na tabeli: Partizan je ponovo prvi (to mjesto je bio izgubio u 7. kolu), a Rad je sada treći, pretekavši Vojvodinu.

Vojvodina je četvrti put ove sezone odigrala neriješeno, a zanimljivo je da je čak tri puta to učinila na svom terenu (u prvom kolu protiv Jagodine je bilo 0:0, u 5. kolu protiv Metalca - 1:1, i sada protiv OFK Beograda - 0:0. Još jedan remi imala je sa Sevojnom u gostima - 0:0).

Voša je neporažena već 11 kola, računajući i prethodno prvenstvo, odnosno od 28. kola prošle sezone. Tim iz Novog Sada i dalje ima najbolju odbranu - samo jedan primljen gol (od Metalca), a najefikasniji napad je i dalje Partizanov - 17 golova.

Rad je zabilježio peti uzastopni trijumf! Ekipa Marka Nikolića je u sjajnoj formi i zasluženo je u vrhu tabele. Miloš Dimitrijević se novim golom protiv Spartaka u Subotici osamio na čelu tabele liste strijelaca sa pet pogodaka.

U ovom kolu dogodila se i prva pobjeda Javora ove sezone - 2:0 nad Čukaričkim. Ivanjičani su dali dva gola na jednoj utakmici, a u prethodnih osam utakmica ukupno su dali toliko.

Svirana su dva penala - učinak polovičan. Nenad Marinković je pogodio za Smederevo, Mario Đurovski (Vojvodina) je promašio protiv OFK Beograda. Poslije 9. kola i šesti klub ove sezone je promijenio trenera. Uprava Jagodine odlučila je da se zahvali Mladenu Dodiću.

Zanimljivo, nije pokazan nijedan crveni karton.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC