• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adebajore, BRATE MILI?!

Autor Pavle Knežević

Nevjerovatno i nestvarno zvuči izjava legende afričkog fudbala o trenutnoj situaciji

 Emanuel Adebajor - Ne doniram novac i doviđenja Izvor: SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Legenda afričkog fudbala, Arsenala, Mančester sitija, Monaka, Meca i član drugih klubova, Emanuel Adebajor našao se na meti žestokih kritika kada je odbio da donira novac za pomoć u borbi protiv virusa korona u njegovom rodnom Togou.

Poslije opštih udara i prozivki u svedu fudbala, 36-godišnji igrač iskoristio je društvene mreže da pošalje poruku i svijetu razjasni situaciju. A ujedno da pokaže koliko ga kritike ne dotiču i koliko je samo svoj čovjek.

Možda će vas zanimati

 "Porede me sa Drogbom i Etoom. Ja, međutim, nisam nijedan od njih. Ja sam Emanuel Šeji Adebajor i ja uvek radim šta želim", počeo je vezni igrač.

A onda nastavio.

"Za one koji govore da ne doniram, želim da budem potpuno jasan: ne doniram. Vrlo je jednostavno. Ja ispunjavam želje svog srca, a ne reči drugih, i to je najvažnije. Uvijek će biti onih koji me kritikuju što nisam uspostavio dobrotvornu organizaciju u Togou. Svi me pitaju zašto ne doniram, kao da sam ja donio virus u zemlju", rekao je Adebajor i ostao živ.

Samjuel Eto je u svom Kamerunu donirao opremu za pomoć, odnosno hranu, sapune, sredstva za dezinfekciju i zaštitnu opremu.

Didije Drogba je donirao bolnici koju je izgradila njegova fondacija u Obali Slonovače.

Još jedna afrička fudbalska legenda u 21. vijeku, Adebajor, imao je sljedeću poruku po tom pitanju: "Da vam kažem nešto o tim donacijama: neću to raditi. Sve je jasno i jednostavno. Hvala i doviđenja".

Adebajor ima 36 godina, trenutno igra za Olimpiju iz Paragvaja. U Premijer ligi je zarađivao više od 100.000 funti sedmično, a u Bašakšehiru oko 38 hiljada funti sedmično. Engleski mediji procjenjuju da je do sada zaradio 36 miliona funti, što je otprilike 41 milion evra.

Nema se stvarno više šta reći…

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC