• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Milanu bodovi u Napulju

Fudbaleri Milana ostvarili jedinu gostujuću pobjedu u osmom kolu Serije A - 2:1 (1:0), golovima Robinja i Ibrahimovića.

 SERIJA A: Milanu bodovi u Napulju Izvor: MONDO

Poslije samo jedne pobjede u prva četiri kola, Milan je nanizao četiri zaredom i u kombinaciji sa kiksom Intera protiv Sampdorije, preuzeo drugo mjesto na tabeli.

"Rosoneri" imaju dva boda manje od Lacija, ali i dva više od trećeplasiranog Intera.

Osvajanje čitavog plijena na stadionu San Paolo u Napulju, Milan duguje neplaniranoj izmjeni obavljenoj u 11. minutu, kao i činjenici da je cijelo drugo poluvrijeme imao igrača više.

Asistent kod oba gola gostiju bio je veteran na bekovskoj poziciji, Masimo Odo, koji je morao da uđe u igru umjesto Luke Antoninija. Ovaj se sudario glavama sa Kristijanom Mađom i bio iznesen sa terena na nosilima.

Deset minuta kasnije, taman kada se i Mađo požalio na bol u glavi i zatražio izmjenu, Milan je iskoristio situaciju "11 na 10" i došao do vođstva. Robinjo je razmijenio dupli pas sa Odom, ovaj ga pronašao usamljenog na 12-13 metara, a Brazilac poslao loptu u donji desni ugao.

Kompletna odbrana Napolija stajala je oko linije peterca i markirala nemoćnog golmana De Sanktisa.

Naporima da se postigne gol za 1:1 odmogao je u 45. minutu Mikele Pacijenca, kada je na sredini terena namjerno igrao rukom i dobio drugi žuti karton. Već tada se moglo naslutiti da će Napoli ostati praznih ruku...

Na 2:0 je u 71. minutu povisio Zlatan Ibrahimović, glavom na centaršut Oda, a sedam minuta kasnije Ezekijel Laveci postavio konačnih 2:1.

Borbeni Argentinac stuštio se u kazneni prostor, pao zajedno sa Grkom Papastatopulosom, a onda praktično sa zemlje lobovao Kristijana Abijatija! Lopta se od prečke odbila na gol-liniju, pa iza nje...

Uprkos velikoj borbenosti, brojčano slabiji "napolitanci" nisu imali pravu šansu za 2:2, što ih je ostavilo na diobi pete i šeste pozicije sa Juventusom.

TABELA POSLIJE 8. KOLA: Lacio 19, Milan 17, Inter 15, Kjevo 13, Juventus 12, Napoli 12, Palermo 11, Sampdorija 11, Đenova 11, Leće 11, Udineze 10, Katanija 9, Breša 9, Roma 9, Fiorentina 8, Bolonja 8, Ćezena 8, Bari 8, Kaljari 7, Parma 7 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC