• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uginula hobotnica Pol

Svet sporta zadesila je tužna vijest. Legendarna hobotnica Pol uginula je u utorak, 26. oktobra, u Oberhauzenu, gdje je stanovala.

 Uginula hobotnica Pol Izvor: MONDO

Pol je stekao svjetsku slavu prethodnog ljeta, kada je tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu predviđao prvo ishode utakmica reprezentacije Njemačke, besprijekorno tačno, a potom, kada su Nijemci izgubili u polufinalu od Španije, Pol je pogodio i da će Španci nadigrati Holandiju u finalu i prvi put postati svjetski šampioni.

Takođe, Pol je predvidio i da će u grupnoj fazi takmičenja, reprezentacija Srbije pobijediti Njemačku!

Pol je u vrijeme Mundijala, pored Dijega Maradone i Larise Rikelme bio najpoznatija medijska ličnost u svijetu, a gotovo da nema novinske agencije na planeti koja nije prenijela vijest iz Akvarijuma u Oberhauzenu da je najpoznatiji stanovnik te ustanove završio sa ovozemaljskim životom.

U doba najveće slave, u julu ove godine, mnogi restorani nudili su "perverzne" sume da bi dobili Pola i isjeckali ga u salati, a čelnici "Vodenog svijeta" u Oberhauzenu odbijali su i ponude od oko 30.000 evra.

Tačan datum Polovog rođenja nije zabilježen, ali se pretpostavlja da je na svijet došao u januaru 2008. godine. Pol je rodom iz Vejmuta u Engleskoj, ali se kao mali preselio u Njemačku.

Slavu, Pol je stekao tako što je iz dve ponuđene zdjelice sa hranom nesvjesno (ili ne) birao jednu iz koje će jesti. Na svakoj od zdjelica bile su iscrtane zastave zemalja, čiji bi fudbalski meč Pol trebalo da "predvidi".

Nekim slučajem, a bilo je nagovještaja da se radi o prevari, Pol je uspjevao svaki put da "pogodi" pobjednika. Nijednom se nije dogodilo da je izabrao da jede hranu iz zdjelice sa zastavom zemlje, koja će potom biti poražena.

Tokom SP u Južnoj Africi, Pol je pogodio svih osam pobjednika.

Da bi dokazali da se ne radi o prevari, uprava Akvarijuma u Oberhauzenu cijeli ritual izvodila je pred očima nekoliko stotina svjedoka, uključenim TV kamerama i fotoaparatima...

Pol je uginuo prirodnom smrću.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC