• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vođi Delija ukinuta oslobađajuća presuda

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je vođa Zvezdine navijačke grupe "Ultra bojs" Marko Vučković Mare oslobođen optužbi za napad na policajca 2004. godine

 Vođi Delija ukinuta oslobađajuća presuda Izvor: MONDO

Sud je naložio da se ponovi suđenje pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Vijeće Apelacionog suda, kojim je predsjedavao sudija Siniša Važić, usvojilo je žalbu tužioca u kojoj je, kako navodi sud, osnovano ukazano da je prvostepena presuda zasnovana na pogrešno utvrđenom činjeničnom stanju i učinjena i bitna povreda odredaba krivičnog postupka.

Optužnicom Prvog osnovnog javnog tužilaštva Vučković je optužen da je 29. decembra 2004. godine u Beogradu vrijeđao, napao i nanio laku tjelesnu povredu policajcu.

Sa još dva nepoznata lica Vučković se popeo na "pauk dizalicu" u čijoj kabini se nalazio policajac i kad je vozač zaustavio vozilo da ih upozori da siđu, oni su krenuli ka kabini vozila.

Policajac je izašao iz kabine i Vučkoviću i dvojici nepoznatih zatražio lične karte na šta su ga oni opsovali, a pošto je policajac pozvao dežurnu službu i zatražio pomoć auto-patrole, njih trojica su nasrnuli na njega.

Vučkoviću se stavlja na teret krivično djelo ometanje službenog lica u obavljanju poslova javnog reda i mira.

Ukinutu presudu donio je Drugi opštinski sud koji je Vučkovića oslobodio od optužbe nalazeći da nema dokaza da je izvršio djelo koje mu se stavlja na teret.

Vučković je prošle sedmice podnio ostavku na članstvo u skupštini Crvene zvezde, a iza sebe ima više krivičnih prijava za 11 krivičnih djela, kao i još jednu presudu koja čeka pravosnažnost.

Republičko javno tužilaštvo predložilo je prošle godine zabranu djelovanja njegove i još 14 navijačkih grupa, a odluku o tome donijeće Ustavni sud Srbije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC