• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević kao Žoze: Svaki meč kao posljednji

Trener Partizana tvrdi i angažmanom potvrđuje da ozbiljno shvata duel osmine finala Kupa protiv Proletera.

 Stanojević kao Žoze: Svaki meč kao posljednji Izvor: MONDO

Crno-bijeli ozbiljno shvataju utakmicu osmine finala Kupa Srbije (srijeda, 16 sati, stadion Partizana, ulaz besplatan). U goste im dolazi Proleter, koji ih je prije godinu dana, tada u Novom Sadu, propisno namučio. Aktuelni šampion ipak je pobijedio 2:1.

Da se ozbiljnost ne zadržava samo na rečima, potvrđuju aktivnosti trenera Aleksandra Stanojevića poslije 139. vječitog derbija. Dan kasnije išao je u "srpsku Atinu" kako bi uživo ispratio prvenstvenu utakmicu Proletera sa Zemunom, odgledao je snimke još nekoliko mečeva Novosađana...

"U Kupu se igra jedna utakmica i zato se ozbiljno pripremamo. Znamo šta je bilo prošli put, na koji način smo prošli u sljedeće kolo. Oni imaju dobar tim, dobro se brane, nalaze se na trećem mjestu na prvoligaškoj tabeli i takmčarski su nastrojeni", rekao je Stanojević.

Ozbiljnost šefa crno-bijele struke podsjetila je na ozbiljnost Žozea Murinja. Portugalac prošle sezone nije bio na klupi Reala, ali dobro pamti sliku koja je obišla svijet - Madriđani su eliminisani iz Kupa kralja od nižerazrednog Alkorkona, koji je u prvom meču pobijedio sa čak 4:0. Zato je Murinjo poručio svojim igračima da će biti "mrtvi" ako u utorak izgube od, takođe trećeligaša, Mursije.

Stanojević nije otišao tako daleko da prijeti igračima.

S obzirom na ritam igranja dve utakmice nedjeljno već duže vrijeme i očiglednog umora kod igrača, jasno manifestovanog naročito u vječitom derbiju, ali i zbog povreda, Stanojević je prinuđen da odmori pojedine igrače.

Duel sa Proleterom propustiće kapiten Mladen Krstajić i Kleo, a neizvjestan je nastup Saše Ilića.

Stručni štab razmišlja da pruži priliku golmanu Živku Živkoviću, koji bi na golu mogao da zamijeni Vladimira Stojkovića.

"Želimo da vidimo na koji način Živković može da pomogne ekipi. Imamo namjeru da ga stavimo pred gol, možda mu je to šansa da se pokaže. Trener golmana Goran Pandurović rekao je da je bio prehlađen, pa ćemo odluku donijeti na dan utakmice".

Priprema duela sa Proleterom, ali i narednih utakmica, je lakša poslije pobjede nad Crvenom zvezdom i povratka na vrh superligaške tabele. To priznaje i Stanojević.

"Sada mi je mnogo lakše. Znam da su ljudi iz kluba vjerovali u mene, a najvažnije je da imam povjerenje u igrače. Ušli smo u Ligu šampiona, pobijedili u derbiju i to je veliko olakšanje, ali to ne znači da u srijedu neće biti drugačije ako ne pobijedimo. Za svaku utakmicu se pripremam kao da je posljednja".

Najmlađi trener u istoriji Partizana istakao je da bi poslije dobrih igara u Ligi šampiona trojica, četvorica igrača mogli da napuste klub, ali i ponovio da uprava kluba neće pustiti nijednog fudbalera ako za njega nema adekvatnu zamjenu.

"Kada sam došao rekao sam da su mi za dobar tim potrebna tri prelazna roka. I sada sam prezadovoljan timom. Ne igramo Ligu šampiona da bismo je osvojili, već da bismo kao klub napravili korak naprijed. Pojačaćemo se da bismo i sljedeće sezone igrali u evropskim takmičenjima. Ako želimo ozbiljno da se pojačamo dovešćemo strance".

Na pitanje da li će Almami Moreira, strijelac pobjedonosnog gola u derbiju, ostati u Partizanu, Stanojević je rekao da u svom timu želi angažovanog Moreiru koji daje primjer ostalim igračima.

"Uvijek sam govorio da Moreira kakav je bio prošle sezone i kakav je bio protiv Zvezde treba da ostane. Stranac mora da bude primjer, da predvodi igrače, a to Moreira radi", zaključio je Aleksandar Stanojević.

Iz Humske 1 je najavljeno da će u srijedu na Sajmu knjiga biti predstavljena knjiga sa tekstovima Duška Radovića "Parni valjak".

(MONDO, Beta, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC