• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao prvenstvenu utakmicu u 56. godini

Pomoćni trener bjeloruskog prvoligaša Dinama iz Bresta 56-godišnji Jurij Pudišev igrao je prvenstvenu utakmicu za svoj tim i bio proglašen za igrača meča.

 Igrao prvenstvenu utakmicu u 56. godini Izvor: MONDO

Pudišev je u igru ušao u drugom poluvremenu, ali uprkos odličnoj partiji nije mogao da spriječi poraz svog tima u duelu protiv lidera u šampionatu Belorusije BATE Borisova od 0:2.

Nekadašnji fudbaler Dinama iz Minska i moskovskog Dinama i prije dve godine je nastupio u nacionalnom Kupu za ekipu MTZ, koju je tada trenirao. I tada je bio najbolji na terenu, a izvanrednom asistencijom omogućio je svom timu da pobijedi.

"Možda je neko mogao da pomisli da Pudišev izigrava klovna, ali ste na terenu vidjeli da nije bilo tako. Bilo bi mi drago ako bi se ispostavilo da može da uđe u Ginisovu knjigu rekorda", rekao je šef stručnog štaba Dinama iz Bresta, Jurij Puntus.

Na vrhuncu karijere Pudišev je sa Dinamom iz Minska 1982. godine osvojio titlu prvaka Sovjetskog Saveza, a nakon toga je igrao za moskovski Dinamo.

U Ginisovoj knjizi rekorda navodi se da je najstariji fudbaler koji je nastupio na jednoj profesionalnoj utakmici Meksikanac Salvador Rejes. On je prije dve godine bio u startnoj postavi Čivasa na utakmici protiv Pume, ali se radilo samo o odavanjnu počasti legendi kluba, jer je Rejes izašao sa terena u trećem minutu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC