• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Stojkoviću, primiri se

Predsjednik FSS savjetuje golmana Partizana, ali i Savu Miloševića i kaže: "Antić je bio greška".

 Karadžić: Stojkoviću, primiri se Izvor: MONDO

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić savjetuje golmana Partizana Vladimira Stojkovića da se primiri, kaže da je dovođenje Radomira Antića za srpskog selektora bila greška i ne želi da vjeruje da su Savo Milošević i Vlade Divac u kampanji za rušenje rukovodstva srpskog fudbala.

Prvi čovjek srpskog fudbala u intervjuu "Sportskom žurnalu" analizirao je majicu Vladimira Stojkovića sa vječitog derbija. Karadžić osuđuje postupak golmana crno-bijelih.

"Stojković svojim potezom nije pomogao da se smiri situacija oko njega. U okolnostima u kakvim se napazi, nije trebalo nešto tako da uradi. Savjetujem mu da se primiri i koncentriše na treninge i utakmice. Svojim ponašanjem mora da pomogne drugim ljudima da mu obezbijede mirniji život", rekao je predsjednik FSS.

Zanimljivo je da Karadžić ne želi da vjeruje da Divac i Milošević hoće da ga sruše iako je FSS nedavno to naglasio u saopštenju.

"Milošević i Divac su srpske sportske institucije i ne želim da vjerujem da su umiješani u radnje koje podrivaju FSS. Njihova riječ ima težinu i siguran sam da znaju kako sportu i fudbalu mogu da pomognu na najbolji način. Što se tiče Antića, ako je tačno da je u društvu sa Orlovima, tako nešto mu ne služi na čast", podvukao je Karadžić i posavjetovao rekordera po broju nastupa za reprezentaciju:

"Milošević je veliko ime i vrata u FSS su mu uvijek otvorena. Zato me čude njegovi istupi. Prvo greška u kandidaturi u Partizanu, pa sada sa FSS. Bilo bi bolje da je došao i rekao da želi da radi u srpskom fudbalu. Za čovjeka sa takvom biografijom uvijek ima mjesta u svakom klubu, pa i u savezu. Ali, savjetujem svim fudbalerima - ne bi trebalo i kopački sjesti u fotelju. Velika je razlika između fudbalera i funkcionera".

Još jednom se osvrnuo na odnose sa bivšim selektorom, Radomirom Antićem.

"Po završetku kvalifikacija za Mondijal, Antić je bio čovjek 'broj jedan' u Srbiji, a poziciju je iskoristio da dobije najbolji ugovor u istoriji srpskog sporta. Čak nas je i ucjenjivao, pretio da neće ići na žrijeb grupa ni na Mondijal, ako ne prihvatimo njegove uslove. Uprkos ucjeni, prihvatili smo jer nismo htjeli da se u javnosti stvori slika da postoje problemi oko reprezentacije", istakao je Karadžić.

"Prihvatili smo Antićeve uslove, ali smo tražili da u slučaju da ne prođemo u drugi krug razgovaramo o novom ugovoru. Poslije Mondijala Antić je 'nestao', otišao je u Španiju, a nama je na pregovore slao advokata. Dani su prolazili, približavale su se kvalifikacije za EURO 2012. Željeli smo da problem riješimo u razgovoru sa Antićem, na kraju smo morali da presječemo".

I na kraju, Karadžić tvrdi da je postavljanje Antića za selektora bila greška:

"Sada smatram da je angažovanje Antića bila greška. Da sam znao ono što danas znam, drugačije bih se ponašao. Imali smo tim koji bi na Mondijal otišao i sa drugim selektorom. Antić je nas iskoristio", zaključio je Tomislav Karadžić.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC