• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HAJDUK: Zvezda da nam plati 12 hiljada evra

Počelo je podgrijavanje atmosfere pred nedeljnu utakmicu 10. kola JSL između Hajduka i Crvene zvezde u Kuli.

 HAJDUK: Zvezda da nam plati 12 hiljada evra Izvor: MONDO

Dikrektor kluba iz Kule Aleksandar Vlaškalić tvrdi da uprava beogradskog kluba još uvijek nije uplatila 1,2 miliona dinara (oko 12.000 evra), koliko im duguje od prije šest mjeseci.

"Bili smo izigrani od strane Crvene zvede. Tri dana pred utakmicu čelnici Crvene zvezde su nas pismenim putem obavijestili da ne žele da kupe ulaznice, niti da će njihovi navijači organizovano doći u Kulu. Da bi dva sata pred utakmicu na zajedničkom sastanku predstavnik Crvene zvezde Goran Negić tražio ulaznice za navijače i garantovao da će nakon dostavljene profakture to biti plaćeno", pojasnio je Vlaškalić i dodao:

"Ljudi iz Zajednice superligaša su takođe garantovali da će oni izmiriti te dugove. Sve to stoji u izvještaju sa sastanka deletaga Svete Radosavljevića. Kada smo se obratili Zajednici, rekli su nam da to pokušamo da riješimo na redovnom sudu".

Aleksandar Vaškalić je negodovao da čelnicima Crvene zvezde nije dozvoljeno da uđu na kulski stadion, pa je predsjednik vicešampiona države Vladan Lukić sjedio na tribini.

Direktor Hajduka kaže da je uprava tog kluba ponudila Beograđanima 20 karata za VIP ložu, kao i bezbjedan parking, međutim da je Goran Negić kovertu sa ulaznicama vratio.

Takođe, Vlaškalić je rekao da je dezinformacija da je tada finansijer kluba Nikola Džomba izjavio da nema potrebe da navijači Zvezde dolaze u Kulu jer su sve ulaznice rasporodate. Objasnio je da svaki klub može da štampa broj karata koliko im je potrebno i istakao da je Hajduk proljetos pustio u prodaju tačno 576 uzalnica.

"Organi reda su tada puštali navijače Zvezde besplatno na našu tribinu i rekli nam da im je tako lakše da drže bezbjednost u gradu pod kontrolom. Navijači Hajduka iz Kule nikada nisu napravili incident, to su obično radili navijači Crvene zvezde", tvrdi Aleksandar Vlaškalić i dodaje:

"Svi smo vidjeli kakvi su se vandalizmi dogodili nedavno u Đenovi, a u Kuli je bilo većih incidenata. Utakmice u Kuli ne bi smjele da se nastave. Stoga želimo da joj se organi reda posvete isto kao i minulom derbiju".

VLAŠKALIĆ: TRAŽILI SMO DOPING KONTROLU

Podsjećajući na sve što se prije šest mjeseci dogodilo direktor Hajduka se pojavio pred beogradskim novinarima, kako je rekao, "da upozori javnost šta ne štima" i istakao da Kuljani imaju veliki problem sa čelnicima Crvene zvezde u organizaciji predstojećeg meča. Susret u nedelju proglašen je utakmicom visokog rizika.

"Preduzeli smo odgovarajuće mjere u cilju što boljeg organizovanja utakmice, ali imamo veliki problem sa organizacijom sa Fudbalskim klubom Crvena zvezda, koji su isti kao prošle sezone od kada nam duguju 1,2 miliona dinara", ispričao je Vlaškalić i nastavio:

"Kada izmire taj dug nudimo im da kupe sve ulaznice koje smo štampali, ukupno 4.000, za svoje navijače i da garantuju da oni neće praviti incidente".

Čelnik Hajduka iz Kule je potvrdio da je cijena ulaznica 1.000 dinara (10 evra) za sve sektore osim lože, kao i to da će biti prodavane na blagajni stadiona sve do nedelje u 10 časova, odnosno tri sata pred početak meča. Visoku cijenu ulaznica Vlaškalić je obrazložio "velikim troškovima za organizaciju utakmice".

Aleksandar Vlaškalić je takođe potvrdio da je uprava Hajduka tražila od Zajednice superligaša da sprovede doping kontrolu nakon meča sa crveno-bijelima. Kuljani su tražili isto pred utakmicu sa Smederevom, dok su Zvezdini prethodni rivali (Partizan i Borac) takođe tražili da fudbaleri ovog kluba budu podrvrgnuti doping testu.

Nastavak slijedi u četvrtak, kada je zakazan sastanak predstavnika oba kluba sa ljudima iz gradske vlasti, policije i Hitne pomoći.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC