• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Vidjećemo ko je dužan...

Na optužbe iz Hajduka, u Crvenoj zvezdi podsjećaju da je slučaj vraćen na početak i da je pitanje da li i koliko crveno-bijeli duguju klubu iz Kule.

 ZVEZDA: Vidjećemo ko je dužan... Izvor: MONDO

Uprava fudbalskog kluba Crvena zvezda nije željela da komentariše optužbe Hajduka da im beogradski tim otežava organizaciju susreta u Kuli, pošto crveno-bijeli u danu kada su optužbe stigle, igraju sa Borcem iz Čačka u osmini finala Kupa Srbije.

Rukovodstvo crveno-bijelih je, ipak, dostavilo agenciji Beta rješenje Komisije za žalbe Skupštine Fudbalskog saveza Srbije od 21. oktobra, kojom se ukida odluka Arbitražne komisije Zajednice superligaša da Zvezdi naloži da Hajduku isplati dug od 210.000 dinara.

Spor je nastao na prethodnoj utakmici Hajduka i Zvezde i Kuli, aprila ove godine, kada su navijači crveno-bijelih, njih oko 1.000, a prema tvrdnjama domaćina i znatno više, na tribine pušteni bez ulaznica kako bi se izbjegli bezbjednosni problemi.

Predstavnik Zvezde Goran Negić dva sata prije početka meča je, prema riječima direktora Hajduka Aleksandra Vlaškalića, obećao da će klub iz Beograda nadoknaditi Kuljanima za sve prodate ulaznice.

Arbitražna komisija Zajednice zato je Zvezdi naložila da isplati dug Hajduku, koji se žalio na takvu odluku i tražio da se jedna ulaznica vrednuje sa 1.000, a ne sa 300 dinara čime bi znatno uvećao potraživanja.

Komisija za žalbe FSS, međutim, vratila je cijeli proces prvostepenom organu na ponovno odlučivanje, pošto je utvrdila da je za tribinu predviđenu za navijače Zvezde štampano samo 270 ulaznica, a da je naknadno na nju pušten neutvrđen broj ljudi.

Zvezda prije toga nije trebovala ulaznice za utakmicu, niti je organizovala dolazak navijača.

Tačan broj navijača koji su naknadno ušli na stadion, prema ocjeni Komisije, nije moguće utvrditi.

Naknadi ulazak Delija, prema izvještaju delegata meča Branka Baglave, dozvoljen je na osnovu dogovora specijalnih kontrolora za bezbjednost FSS, predstavnika policije i žandarmerije, a uz saglasnost delegata, jer navijačima nije bilo omogućeno da kupe ulaznice prije meča.

Hajduk je za meč štampao svega 576 ulaznica i tu odluku branio pozivajući se na propise FSS i Zajednice superligaša da svaki klub može da u prodaju pusti onoliko ulaznica koliko želi. Organizator je navodno obavezan samo da pet odsto od ukupnog kapaciteta stadiona ustupi gostujućem timu - što je oprilike pomenutih 270 ulaznica.

"Komisija za žalbe nalaže prvostepenom organu da u ponovnom postupku obrati pažnju da li u konkrenom slučaju postoji pasivna legitimacija na strani FK Crvena zvezda, a s obzirom da se radi o obligacionom odnosu, naknada štete proizilazi iz datog činjeničnog stanja", ističe se u odluci Komisije za žalbe FSS.

"Posebno se skreće pažnja na pitanje nadležnosti za postupanje organa FS u ovoj pravnoj stvari", dodaje se.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC