• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Veče napadača u Humskoj

Partizan lako izašao na kraj (3:0) sa Proleterom iz Novog Sada, koji ga je prošle sezone baš namučio u Kupu. Strijelci Boja, Iliev i Šćepović.

 KUP: Veče napadača u Humskoj Izvor: MONDO

Partizan se plasirao u četvrtfinale Kupa Srbije! Crno-bijeli su sa drugim timom uspjeli da stignu do rutinske pobjede protiv Proletera iz Novog Sada - 3:0 (1:0). Napadači domaće ekipe bili su na visini zadatka, u strijelce su se od fudbalera koji su igrali u špicu upisali Pjer Boja, Ivica Iliev i Marko Šćepović, samo je Miloš Bogunović (odigrao posljednjih 15 minuta) izostao sa liste.

Partizan je bio apsolutni favorit, ali dešavanja sa posljednje utakmice ova dva kluba - prošle sezone, takođe, u Kupu Proleter u Novom Sadu dobro namučio crno-bijele (2:1) - pozivali su na oprez!



Međutim, Aleksandar Stanojević morao je da odmori većinu prvotimaca, odnosno one koji su iznijeli najveći teret na posljednjim utakmicama (Smederevo, Braga i Crvena zvezda). Izostali su Stojković, Krstajić, Miljković, Lazevski, Kleo (nisu bili u protokolu), Petrović, Ilić i Tomić (sjedili na klupi).

Crno-bijeli su poveli u 20. minutu. Lijepu akciju Moreira i Ivana Stevanovića završio je Boja preciznim udarcem glavom nakon dobrog centaršuta desnog beka "parnog valjka".

Kamerunac je bio najopasniji igrač Partizana u prvom poluvremenu. Domaćin je dominirao, ali je i prvoligaš uspio da ugrozi gol aktuelnog šampiona Srbije. Pred kraj poluvremena Sekulić je iz neposredne blizine šutirao iz prve, međutim, Živković je konačno dočekao priliku da stane na gol Partizana i bio je riješen da je iskoristi na pravi način - fenomenalnom reakcijom sačuvao je prednost svog tima.



Partizan je otklonio sve dileme oko pobjednika poslije 12 minuta igre u nastavku meča. Vrlo dobri Darko Brašanac je odigrao za Boju na lijevoj strani, strijelac prvog gola proigrao Ilieva koji pogađa mrežu - 2:0.

Iliev je u 62. minutu ustupio svoje mjesto Marku Šćepoviću, kome nije bilo potrebno puno vremena da se i on upiše u strijelce. Asistirao je Brašanac - 3:0.

Partizan je do kraja meča vršio pritisak na gol domaćina, ali su mreže mirovale. Crno-bijeli zasluženo su prošli dalje u četvrtfinale Kupa.

Utakmicu je posmatralo oko 4.500 gledalaca.

Rezultate ostalih utakmica osmine finala Kupa pogledajte OVDE.

PARTIZAN: Živković, Stevanović, Kizito, Jovanović, Savić, Medo, Brašanac, Davidov, Moreira (od 77' Petrović), Boja (od 75' Bogunović), Iliev (od 62' Šćepović).

PROLETER: Ivanović, Lazarević, Đorđević, Paripović, Žigić, Glogovac, Rašiovan, Đorić, Damjanović (od 68' Mojović), Sekulić (od 46' Čičak), Kovačević.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC