• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Zvezda iskalila bijes na Borcu

Četiri dana bila su sasvim dovoljna fudbalerima Crvene zvezde da se oporave od neprijatnog poraza u vječitom derbiju od Partizana.

 KUP: Zvezda iskalila bijes na Borcu Izvor: MONDO

Četiri gola u mreži čačanskog Borca dovoljan su dokaz.

U posljednjem meču osmine finala Kupa Srbije, crveno-bijeli su pred 4.000 navijača na svom stadionu, glatko pobijedili ekipu, koju su očigledno više nego ozbiljno shvatili u pripremi utakmice - 4:0 (2:0).

"Zebre" iz Čačka "otvorio" je Dejan Milovanović u 11. minutu, koji sekund prije odlaska na odmor Andrija Kaluđerović povisio je na 2:0, a ako je i bilo neizvjesnosti u drugom dijelu igre, raspršio ju je Aval Mohamed Isah pogotkom u 63. minutu.

Za kraj, u 84. minutu, najbolji strijelac Crvene zvezde ove sezone Kaluđerović, dodatno je poboljšao golgeterski učinak i još jednom zagrijao dlanove promrzlih navijača, koje loše oktobarsko vrijeme i loša partija ljubimaca u meču sa Partizanom, nije demotivisalo da dođu u Ljutice Bogdana ove srijede uveče.

Fudbaleri Borca u prvom poluvremenu bili su ravnopravan protivnik, u 17. minutu Slavko Marić pogodio je prečku iz slobodnog udarca, a u 39. minutu pozajmljeni fudbaler Partizana Radenko Kamberović prošao je po lijevom krilu, uputio oštar centaršut na peterac, ali je u tom trenutku izjednačenje spriječio odlično postavljeni golman crveno-bijelih Saša Stamenković.

Poslije Zvezdinog drugog gola, otpor Čačana je potpuno splasnuo.

U odnosu na derbi, trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić izostavio je tragičara, kapitena Slavoljuba Đorđevića i iz startne postave i sa klupe za rezerve, a u ekipi nije bilo ni najboljeg pojedinca Zvezde prošle subote, stopera Lija Adija.

Ispred Stamenkovića prvi put ove sezone u paru igrali su Nikola Mikić i Duško Tošič, novi kapiten Pavle Ninkov igrao je na poziciji desnog beka, a uz lijevu aut liniju ponovo je stao pomalo zaboravljeni Nikola Ignjatijević.

Iako je najčešće ove sezone igrao za "B" tim, talentovani vezista Crvene zvezde Darko Lazović dobio je šansu od prvog minuta na poziciji desnog krila, umjesto Marka Vešovića i po mnogim ocjenama bio najbolji akter utakmice, uz dvostrukog strijelca Kaluđerovića.

Kada je već sve bilo riješeno, Kristić je u 85. minutu priredio seniorski debi za talentovanog "klinca", defanzivca Uroša Spajića.



Prije Crvene zvezde, u srijedu popodne plasman u četvrtfinale Kupa izborio je i Partizan, a ranije istog dana odigrano je ostalih šest duela ove faze.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Ninkov, Mikić , Tošić , Ignjatijević (od 85. Spajić) - Milovanović (od 80. Bogdanović), Isah, Lazović, Kadu - Trifunović (od 63. Jevtić), Kaluđerović.

BORAC: Milojević - Dunjić, Maslać, Dmitrović, Marić - Ignjatović, Miličić (od 51. Stojčev), Kostić, Kamberović (od 59. Stojanović) - Knežević (od 76. Tomašević), Nikodijević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC