• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Žao mi je Vukelje...

"Žao mi je Vukelje, iskreno. I dalje tvrdim da je on jedan od najboljih napadača u Premijer ligi BiH, ali to do sada nije pokazao", kaže trener Borca.

 Jagodić: Žao mi je Vukelje... Izvor: MONDO

Trener Borca Vlado Jagodić "podijelio je kartone" u svlačionici. Ljubiša Vukelja zaradio je crveni, a Milan Muminović i Duško Sakan po žuti. Isto tako, Perica Stančeski će morati pod hitno da riješi svoj status u banjalučkom klubu ako želi da ostane u prvom timu.

Nakon niza opomena, javnih i internih, strateg Banjalučana je izgubio strpljenje i, u dogovoru sa čelnicima kluba, preduzeo odgovarajuće korake kako bi crveno-plavi jesenji dio sezone završili na tronu.

"Da se razumijemo - nisam zadovoljan samo pojedincima, dok sam na ostatak tima ponosan",
rekao je Jagodić za "Nezavisne novine".

"Žao mi je Vukelje, iskreno. I dalje tvrdim da je on jedan od najboljih napadača u Premijer ligi BiH, ali to do sada nije pokazao. Koliko sam vjerovao u njega govori i podatak da je u svim utakmicama igrao od prvog minuta, osim na posljednjoj protiv 'Želje'. Nije pružio ni blizu onoga što se od njega očekivalo i na njega više neću računati do kraja polusezone. Ako smo profesionalci, a jesmo jer živimo od ovog posla, onda moramo tako i da se ponašamo".

Posljednje opomene Jagodić je izrekao Muminoviću i Sakanu, koji će u narednih pet utakmica (četiri u prvenstvu i jedna u Kupu Srpske) biti pod posebnom lupom.

"Moraće da pokažu da li zaslužuju da nose dres Borca. To se posebno odnosi na Muminovića, koji je na Gradski stadion stigao kao zvučno pojačanje, a nije pokazao gotovo ništa", dodao je Jagodić.

Perici Stančeskom na kraju jesenjeg dijela šampionata ističe ugovor i on je, prema riječima trenera, mislima već u prelaznom roku, što nije dobro ni za njega, ni za klub.

"Njegov status u timu zavisiće od pregovora s Upravom",
jasan je Jagodić.

Strateg Borca naglasio je da su pojedini mediji pogrešno prenijeli njegove izjave o kažnjavanju igrača.

"Prvi smo na tabeli, obaramo rekorde Premijer lige, pa ne znam zašto bih kažnjavao ekipu? Štaviše, od Uprave sam tražio da nagradi fudbalere koji su to zaslužili, a da kazni one koji nisu uvažili moje sugestije i nisu pružali maksimum".

Prema njegovim riječima, na klupu Borca je sjeo u nezgodnom trenutku umjesto Zorana Džimija Marića.

"Prvenstvo je bilo već počelo i na prvom sastanku s igračima sam rekao da me imena ne zanimaju, već da me interesuje samo zdrav kolektiv. Posljednjih mjesec dana sam pokušao da probudim pojedince, da ih malo razdrmam, dozovem pameti, ali ništa nije vrijedilo. Ušli smo u finiš polusezone i morali smo nešto da uradimo kako bismo jesen završili na prvom mjestu".


Borčev naredni protivnik je Zvijezda iz Gradačca (subota 17.30, ulaz besplatan), ekipa koja bolje igra na strani nego kod kuće.

"Nezgodan je to protivnik i ozbiljno se pripremamo za njega. Jesenja titula nam je nadohvat ruke i bilo kakav kiks na domaćem terenu ne dolazi u obzir", zaključio je Jagodić.

Međutim, direktori Banjalučana Radmilo Šipovac i Muhamed Ibrahimbegović imaju drugačije viđenje cijele situacije oko odstranjivanja Vukelje iz tima.

Šipovac i ostatak Uprave podržavaju trenera Jagodića, dok je čini se popularni Fišer pomalo neodređen.

"Na službenom putu sam i za sada ne mogu da dajem ocjene Vukeljinog odstranjivanja iz tima. Kad budem razgovarao sa Jagodićem i Vukeljom, kad vidim u čemu je problem, imaću neko konkretno mišljenje. Nadam se da ćemo prevazići situaciju na najbolji način, jer bi bila šteta da Vukelja ne igra do kraja jesenjeg dijela prvenstva. On je najbolji igrač Premijer lige BiH", rekao je Ibrahimbegović za "Press RS".


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC