• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako trener ponižava legendu: Zagrevam se 85, a odigram tri minuta

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Njemu trofejni stručnjak uopšte nije ostao u lepom sećanju.

 Luis-Figo-izjava-Roberto-Mancini-me-je-ponizavao-u-Interu Izvor: CLAUDIO VILLA/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty Images/Claudio Villa

Luis Figo je svašta prošao u svojoj karijeri. Bio je šampion Evrope, osvajao je brojne trofeje, a zbog njegovog transfera iz Barselone u Real Madrid, na terenu "Nou Kampa" je završila čak i svinjska glava,

Međutim, period sa kraja karijere čini se kao onaj u kojem je bio najviše povređen.

Možda će vas zanimati

I to ne fizički povređen da ne može da nastupa na utakmicama, već povređen odnosnom koji je njegov trener imao prema njemu.

Radi se o Robertu Manćiniju, tadašnjem treneru Intera, a danas selektoru reprezentacije Italije. Figo je pričao o tome putem Instagrama sa Fabiom Kanavaro. Odnos sa Manćinijem mu je bio toliko loš da Figo nije želeo ni da ga oslovi imenom.

"Iskustvo u Interu je na početku bilo prelepo, ali ne i na kraju. Imao sam nekakav negativan osećaj na ljudskom nivou. On je jedan od ljudi koji me je najviše ponižavao u karijeri”, rekao je Portugalac.

"Patio sam. Prošao sam neke situacije koje ne bi trebalo sa 34 ili 35 godina. NIje stvar u tome što sam igrao manje, jer sam bio u godinama u kojima si svestan da to može da ti se desi. Ali da se zagrevaš 85 minuta, a da onda odigraš tri… To nije normalno. Bilo je tu nepoštovanja, rekao bih i nevaspitanja. Moraš naravno da budeš profesionalac i da sve prihvatiš, ali odnos posle toga ne može da bude isti”, ispričao je Figo.

Naravno, čuveni fudbaler se prisetio i 2000. godine, kada je rešio da katalonskog velikana zameni "kraljevskim" klubom.

"Bila je to važna, ali teška odluka. Napustio sam grad koji mi je dao mnogo i u kom sam se osećao sjajno. Ali kada se ne osećate kao da ste prepoznati zbog onoga što radite i imate ponudu drugog kluba, onda razmislite o promeni", rekao je Figo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC