• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krasić: Izvinite, bilo je instiktivno

"Veoma mi je žao zbog svega, jer nisam imao namjeru to da uradim i sve je bio samo instiktivan gest", rekao je Miloš Krasić.

 Krasić: Izvinite, bilo je instiktivno Izvor: MONDO

Nedugo poslije možda i pretjeranih hvalospjeva i prave manije koja je zavladala za njim od kada je ljetos potpisao za Juventus, Miloš Krasić naučio je kako izgleda i kada se ti isti mediji okome na njega.

Doduše, sam je to izazvao pokušavši da iscenira jedanaesterac u prethodnom kolu Serije A, na gostovanju u Bolonji (0:0).

Sudija je dosudio jedanaesterac, koji na Krasićevu sreću nije realizovan, jer da je Juventus osvojio sva tri boda na taj način, sve bi po njega još bilo gore.

Odmah se vidjelo da kontakta između defanzivaca Bolonje i Krasića nije bilo, a srpskom reprezentativcu naknadno je Disciplinska komisija izrekla suspenziju od dvije utakmice, tako da ukoliko ne bude usvojena žalba bjankonera, Krasić neće moći da igra u velikom derbiju protiv Milana, a potom i u duelu sa Ćezenom.

Dok je trajala medijska hajka, Krasić se branio ćutanjem, a prvi komentar dao je tek kada je saznao kaznu. U jednoj od najgledanijih TV emisija u Italiji, Krasić je izjavio:

"Veoma mi je žao zbog svega, jer nisam imao namjeru to da uradim i sve je bio samo instiktivan gest. Toliko buke diglo se oko svega, a nije bilo potrebno, jer ja nisam neko ko radi takve stvari".

Odmah nakon što su Krasiću izrekli suspenziju, članovi Disciplinske komisije Serije A poručili su čelnicima Juventusa da se ne žale na ovu odluku, jer je njihov igrač dobio najmanju moguću kaznu po pravilniku, pa je tako i nemoguće dodatno je ublažiti.

"Da je Krasić ranije pokazivao slične namjere, kazna bi bila oštrija", rekao je predsjednik Disciplinske komisije Đampaolo Tosel i dodao da Juventusovo objašnjenje da "Krasića često fauliraju u duelima i da je zbog toga reagovao instiktivno" ne može da "pije vodu".

"Ne postoji prostor za različite interpretacije kada je sportska pravda u pitanju, ali postoji nešto što se zove tendencija ka simulacijama", rekao je Tosel, naglasivši da je ovo Krasiću bio prvi put i da samo to može da bude olakšavajuća okolnost.

Ipak, Tosel je iskritikovao Krasićevu vještinu u simuliranju.

"Bez ikakve sumnje to je bila simulacija i što je još gore, veoma je dobro izvedena. Jasno se može prepoznati njegov trzaj, kojim je iscenirao kontakt, kojeg nikako nije bilo. Sve to natjeralo je sudiju na grešku", rekao je Tosel.

Njegove riječi očigledno nisu obeshrabrile Juventus da uputi žalbu, ali je malo vjerovatno da će ona biti usvojena.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC