• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Zvezdi pomažemo, a oni me ne vole

Predsjednik FSS nudi svoj mandat na povjerenje skupštini."Zvezda sumnja u moju nepristrasnost, a ja joj nudim mjesto potpredsjednika".

 Karadžić: Zvezdi pomažemo, a oni me ne vole Izvor: MONDO

Fudbalska Srbija je podijeljena - ima onih koji podržavaju predsjednika FSS Tomislava Karadžića i onih koji mu se žestoko protive.

U intervjuu "Politici", Karadžić poručuje da je spreman da se raspravlja o njegovom mandatu, i da može da bude i tajno glasanja na skupštini Saveza. Takođe, Crvenoj zvezdi, iz koje se često čuje nezadovoljstvo načinom na koji Karadžić upravlja srpskim fudbalom, on je poručio da pruža ruku.

Od otkaza Radomiru Antiću mnogo toga se dešavalo u srpskom fudbalu. Uglavnom, negativne stvari, ali je Karadžić uvjeren da je fudbalska vlada donijela dobru odluku. Čak je u intervjuu "Sportskom žurnalu" istakao i da je imenovanje Antića bila greška.

Mnogi ga kritikuju zbog odluke da raskine saradnju sa Antićem, a udruženje koje sebe naziva "Fan klub Orlovi" organizovao je prikupljanje potpisa u peticiji za smjenjivanje Karadžića. Do sada je, tvrde, prikupljeno 35.000 potpisa punoljetnih građana Srbije.

U intervjuu "Politici", Karadžić je rekao da osjeća pritisak javnosti...

"Čitam novine i nije mi svejedno kakav tekst pročitam. Nema čovjeka koji mirno može da podnese laž. Protiv mene su glasala 33 delegata ili nešto više od trećine članova Skupštine. Kad god 27 delegata, što je trećina, zatraži zakazaću sjednicu. Svi koji nas kritikuju, a ne vjerujem da ih ima više od 10, biće pozvani na Skupštinu, imaće pravo riječi, ali ne i pravo glasa. Nudim svoj mandat na povjerenje Skupštini. Može i tajno glasanje",
poručio je prvi čovjek srpskog fudbala.

"Nisam rođen da budem 100 godina predsjednik. Nisam ni da se pljujemo preko određenih medija. Moje mišljenje je da ljudi iz kopački ne mogu da vode savez. Uostalom sjetite se Dragana Stojkovića, koji je otišao pred Mundijal u Njemačkoj".

O neslaganjima sa Crvenom zvezdom, Karadžić ima svoje viđenje i kaže da razmišlja o rekonstrukciji Izvršnog odbora FSS.

"Nudio sam, preko generalnog sekretara FSS Zorana Lakovića, da Zvezda i Partizan daju po jednog potpredsjednika. Dosta mi je onih koji i kada se odredi sudija kažu: 'To je Tole'. Kriju se iza mene, da bi skinuli sa sebe odgovornost. Šest mjeseci nudim Zvezdi i Partizanu da im predstavnici budu potpredsjednici FSS. Oni neće, jer im u slučaju neuspjeha treba alibi. Zato su me proglasili za državnog neprijatelja broj 1", poručuje predsjednik FSS.

Karadžić kaže da želi normalne odnose sa Zvezdom, ali je poručio i klubu iz Ljutice Bogdana, ali i Patizanu da ne mogu da kreiraju politiku FSS.

"Nijednom predsjedniku nije drago što nema korektne odnose s velikim klubom. Imamo 2.200 klubova i Zvezda i Partizan moraju da shvate da ne mogu da kreiraju politiku saveza, ali mogu na nju da utiču. Cijela Srbija učestvuje u izboru rukovodstva. I na kraju se dođe do 80 delegata Skupštine, koji glasaju. Rukovodstva Zvezde su se mijenjala. Mislili smo da je ova garnitura 'najzvezdaškija' i 'najfudbalskija'. Bili smo na razgovorima s njima. Meni je hendikep nametnut, jer sam bio predsjednik Partizana. Zvezda sumnja u moju nepristrasnost. To je plasirano među 'zvezdaše'", kaže Karadžić.

On je otkrio da je Savez nedavno pomogao Zvezdi sa tri miliona dinara (30.000 evra) i da novčano pomaže i druge klubove i sportove.

"Pozajmili smo boksu milion i po dinara (15.000 evra), vratili su nam. I FK Crvena zvezda smo pomogli nedavno, pozajmivši joj tri miliona dinara (30.000 evra). Dali smo 57.000 evra da spasemo prvenstvo Čukaričkom da nam liga ne bude ugrožena... Kad sam došao na mjesto predsjednika FSS zatekao sam minus od 500.000 evra kod banaka i šest mjeseci neisplaćenih obaveza. Sve smo očistili za par mjeseci. Nikada plata nije kasnila ni jedan dan i nikada dinar kredita nismo uzeli, što ne znači da za mesec-dva nećemo ući u kreditne aranžmane na četiri-pet godina da završimo sportski centar", kaže Karadžić.

Upitan zašto nije bio na "vječitom derbiju", Karadžić je odgovorio da je imao porodičnih obaveza, ali da je učestvovao u njegovoj organizaciji i da je "znao da će sve biti u najboljem redu".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC